Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 trendiga sandaler – att shoppa innan sommaren är här

26 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografStefano Costantino/MEGA, Shutterstock Editorial
Sommaren hägrar runt hörnet och vi är många som börjar planera såväl vår semester, som våra outfits till säsongens tillställningar.
Är du på jakt efter ett par nya sommarskor? Då ska du kolla hit.
Här listar vi de fem hetaste skomodellerna att satsa på!
Annons
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänningBrand logo
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänning

Ser du fram emot sommaren och har börjat leta fram säsongsgarderoben där hemma? Då är du inte ensam!

Låt de varma vinterbootsen gå i idé och plocka fram sommarskorna. Här är de fem hetaste skotrenderna att spana in, om du funderar på att investera i ett nytt par.

Välj bland allt från den klassiska remsandalen, till de lekfulla platåskorna eller en twist på den hatälskade flip flopen.

1. Den klassiska remsandalen

En tidlös klassiker i skogarderoben runt sommarmånaderna är sandalen. De personifierar verkligen den där kravlösa och bohemiska attityden, som de flesta svenskar adapterar under semesterveckorna. Dessutom är de ett perfekt komplement till dina luftiga sommarklänningar. Satsa på en modell med tunna remmar och kanalisera din inre grekiska gudinna.

Annons
Nätt sandal från märket Yas – finns att köpa för 250 kronor här.

2. Lekfulla ”flatforms”

Flatforms, en ordlek mellan det engelska ordet 'flats' som betyder lågskor och 'platforms' som betyder platåskor, är sommarens hetaste skomodell. Den syntes redan förra året, men spås bli ännu större i år. Allra trendigast är flatforms med lekfulla detaljer, så som knalliga färger och mönster på platåsulan eller virkade kontrastsömmar på tyget.

Annons

3. Flip flops i ny tappning

Flip flopsen har gjort comeback på modescenen, fast i ny tappning. Satsa på en lite klumpigare (mindre slitvänlig) modell i läder så är du hemma. Förutom att skomodellen är riktigt trendig just nu, så är det dessutom tacksamt med skor som man ”bara kan sticka in foten i.”

Chunky flip flops från &Other Stories – finns att köpa för 990 kronor här.

4. Den utsmyckade tofflan

Tofflan är en återkommande skomodell. Det var inte länge sedan Birkenstock fick ett uppsving med sin klassiska Arizona-modell. Vi bär gärna tofflan i år igen. Vill du vara extra trendig ska du satsa på en toffla som är utsmyckad med iögonfallande detaljer, så som dekorativa stenar, kedjor eller stora spännen.

Annons

5. Somriga espadriller

Finns det något somrigare än vävda espadriller som skriker Medelhavets riviera? Nej, vi tror inte det. Till sommaren ser vi många vävda sulor och detaljer. Naturliga material är nämligen mäkta populärt och smyger sig faktiskt in även bland accessoarerna.

Remsandaler med espadrillsula från Clarks – finns att köpa för 1 199 kronor här.

Källa: Vogue

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons