Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Så bär du satinkjolen – 5 stilsäkra outfits att kopiera rakt av

26 jun, 2024 
AvCecilia Persson
FotografNa-kd
Outfits med satinkjol
Satinkjolen som levererar en elegant och stilsäker silhuett har en självklar plats i garderoben, oavsett säsong. Vi har satt ihop några stilsäkra looks som visar hur du stylar kjolen på bästa sätt just nu!
Annons
Årets Feminista 2024: Vilken kvinna inspirerar dig?Brand logo
Årets Feminista 2024: Vilken kvinna inspirerar dig?

De senaste åren har midikjolen tagit en allt större, och mer självklar, plats på modescenen och då särskilt satinkjolen, som är den perfekta kombinationen av välklädd och festlig. Den finns i många modefantasters garderober men är också en kjol som (tyvärr) har en tendens att också ligga kvar i garderoben då den kan kännas en aning svår att styla.

Outfit med brun kavaj och brun satinkjol
Styla gärna satinkjolen med liknande nyanser för en elegant ton i ton-look. Den här bruna kjolen kommer från Na-kd, klicka på bilden för att komma direkt till den.

Satinkjol 2024 – så stylar du säsongens trendiga kjolar

Vilka plagg matchar egentligen med kjolen? Nu behöver du inte undra längre – vi listar nämligen fem looks med hela 23 shoppingtips som sätter stilen!

Annons

Look 1: Tidlös stilkrock

Den eleganta och mer uppklädda satinkjolen är perfekt att kombinera med mer avslappnade plagg som t-shirten och sneakers för en välkommen stilkrock. Toppa looken med en oversized jeansjacka eller bomberjacka med croppad design så har du den perfekta vardagslooken som platsar såväl på jobbet som till AW:n!

Outfit med svart satinkjol, t-shirt, sneakers och hoops

T-shirt

Uniqlo

Satinkjol

Lindex

Sneakers

New Balance

Look 2: Upklätt och elegant

Till festligare tillfällen kan du byta ut den klassiska klänningen mot ett matchande set i satin. Då kan du även bära kjolen respektive toppen med andra plagg framöver, vilket gör dem ännu mer mångsidiga och användbara än en klänning. Toppa med utvalda accessoarer för en festlook som kammar hem 10 av 10 poäng!

Annons
Outfit med rosa matchande set i satin, svart väska och sandaletter samt stora örhängen

Örhängen

Enamel Copenhagen

Matchande set

MQ Marqet

Sandaletter

& Other Stories

Look 3: Trendigt skräddat

Ett av 2024:s allra mest trendiga inslag är den skräddade västen. Den gör sig riktigt bra med jeans eller shorts, men passar även så bra att matcha med en hellång satinkjol för en look som andas elegans och trendsäkerhet. Toppa med sommarens accessoarer i form av platta sandaler och stråväska för en look som utsöndrar effortless chic!

Outfit med svart lång satinkjol, svart skräddad väst och bruna somriga accessoarer

Skräddad väst

Weekday

Strandväska

Ellos

Lång satinkjol

Sandaler

& Other Stories
Annons

Look 4: Back to basic

Det tål att upprepas – basgarderoben räddar så gott som alla modesituationer. Genom att kombinera satinkjolen med en bra kavaj och ett vitt ribbat linne har du plötsligt en utmärkt kontorslook som även passar bra till fest. Toppa med dina favoritaccessoarer och skor som passar tillfället för den ultimata looken som du kan återanvända och nytolka gång på gång.

Outfit med beige satinkjol, svart kavaj, vitt linne och silveraccessoarer

Oversize kavaj

Ellos

Ribbat linne

Arket

Satinkjol

& Other Stories

Ring

Louis Abel

Look 5: Cottagecore

Satinkjolen gör sig lika bra under vinterhalvåret som nu under sommaren då den passar lika bra med höga stövlar som öppna sandaler. För regniga sommardagar eller tidig höst gör du rätt i att kombinera kjolen med en tidlös stickad tröja, enkla accessoarer och årets trendigaste sneakers för en stilsäker och lättburen outfit.

Annons
Annons