När den tvåfaldigt Oscarbelönade Jane Fonda, 80, gjorde entré på Oscarsgalans röda matta i sin vita klänning från franska modehuset Balmain gav hon omvärlden en snabblektion i stil. Den vita lookenn accentuerades av en mjukt formad frisyr och en pin på bröstet från Times up-rörelsen, kampanjen mot sexuella övergrepp i filmbranschen.

Janes Fondas look på årets Oscarsgala har blivit omskriven av medier världen över och budskapet det är tydligt: man blir aldrig för gammal för en riktigt snygg klänning. Visst det hjälper så klart att Jane Fonda har en snygg figur. Men 1980-talets största fitnessikon lever så klart fortfarande som hon lär, hon tränar regelbundet och äter hälsosamt.

Brittiska Vogue kallar henne för Red-Carpet-Queen för sin förmåga att alltid ta sig an rampljuset med pondus. Och hennes Oscarsoutfit har blivit omskriven i ordalag som att hon ”krossade Oscarsgalans röda matta med sin elegans” och Forbes tar med henne på sin lista över galans bäst klädda stjärnor. Amerikanska Vogue skriver att hon tog sig an röda mattan som en chef.

Vi kan inte annat än att hålla med!

FOTO: IBL 

Läs även:
Bästa skönhetslookerna från Oscarsgalan

Modechefen: Oscarsgalans snyggaste outfits!

Oscarsgalan 2018 – 41 looks från röda mattan

Oscarnominerade Agnès Varda, 89, gör succé i Gucci på röda mattan