Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Skavsår mellan låren? Tove och Matilda uppfann underkläder som löser problemet

07 jun, 2019 
AvJennie Sandberg
Bli av med skavsåren mellan låren medHappy Thighs
Skavsår mellan låren? Husmorsknepen och marknadens shapingprodukter fick Tove och Matilda att ta saken i egna händer.
Annons

Infanterield, jägarbränna eller kort och gott: lårskav. Många av oss känner väl igen den brännande känslan från lårregionen när vi äntligen möter sommaren i kjol eller klänning. Talk, puder eller vaselin är vanliga knep att ta till, men det är trick som kräver påfyllning under dagen och som dessutom riskerar att förstöra kläderna.

En annan lösning kan vara att ta hjälp av traditionella cykelbyxor, men de sitter sällan så bra som underplagg och gör ofta hettan ännu värre.

Tove Höglund, 41, från Edsbyn och 31-åriga Matilda Olsson från Hudiksvall tröttnade på husmorsknep och marknadens befintliga utbud och tog saken i egna händer. Med kroppspositiva initiativet HAPPY thighs har de tagit fram en produkt som håller både lår och hud glada och samtidigt låter kjolen falla snyggt.

Hittade ingen hjälp mot lårskav

Entreprenörsduon har drivit verksamheten ihop sedan 2017, men idén uppstod redan för åtta år sedan långt innan de lärt känna varandra. För Toves del var det i rollen som nybliven mamma när hon började ta långa promenader med barnvagnen i sommarhettan.

Annons

– Det fanns absolut inga produkter som hjälpte mot skavsåren mellan låren och de som fanns var främst gjorda för att hålla in magen och lyfta rumpan, säger hon.

Tove, som är lärare och konstnär, registrerade firmanamn och började ta fram prototyper. Men idén fick läggas på is när hon blev gravid med sitt andra barn och dessutom skulle flytta med familjen från Stockholm till Hälsingland.

Där kom hon i kontakt med Matilda Olsson, mönsterkonstruktör och sömmerska, som också hade tagit fram prototyper på samma slags produkt. För Matildas del var det en resa till sommarvarma Italien och en tillhörande klänning som gjorde behovet uppenbart. Tillsammans bestämde de sig för att fortsätta utveckla idén gemensamt, och resultatet blev HAPPY thighs.

Helt oberoende av varandra hade Matilda Olsson och Tove Höglund skapat varsitt plagg för att slippa skavsår mellan låren.

Inte här för att lyfta, dölja eller forma om

Merparten av de underkläder vi uppmanas köpa som kvinnor lovar oss att hålla in, forma eller dölja något. För Tove och Matilda ligger fokus istället på en nöjd kropp och ett funktionellt plagg som förhindrar just lårskav. Därför är de noga med sin kroppspositiva agenda och att storlekarna ska möta målgruppens behov.

– Vår grundidé är att göra kroppen glad, och att en bekväm kropp är en fri och lycklig kropp oavsett storlek eller form. Just nu finns vi i storlekarna 38-56 och i två färger, men vi har som mål att erbjuda upp till storlek 64 och fler färgställningar så att så många som möjligt ska kunna hitta en produkt som passar, säger Tove.

HAPPY thighs säljs än så länge enbart via företagets egen sajt och kostar 399 kronor styck.

 

Läs också:

 

Annons