Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 snygga och bekväma skor till resan: Fel skor kan sabba hela semestern

11 jul, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografShutterstock, Youtube

Amerikanska livsstilsgurun Shoana Jensen tipsar om fem par reseskor – som är både trendiga och riktigt funktionella (en svår kombination att få till)!
– Det är så viktigt med bra skor. Det har jag lärt mig den hårda vägen, säger hon när hon gästar talkshowen Cityline.

Annons
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsarBrand logo
Så packar du inför flygresan - flygvärdinnan tipsar

Ska du ut och resa i sommar och funderar på vilka skor du ska packa? Då får du fem superheta tips här.

När livsstilsgurun Shoana Jensen gästade amerikanska talkshowen Cityline delar hon med sig av några väl testade skomodeller som är perfekta att ha med på semesterresan.

– Du kommer att förstöra din semester så snabbt om du packar fel skor, säger programledaren Tracy Moore som uttrycker stor tacksamhet över Shoanas tips.

Den gyllene treskoregeln: Så ska du packa inför resan

Shoana berättar att det finns en gyllene packregel när det kommer till skor, för att maximera nytta och nöje på bästa sätt. Den kallas för treskoregeln och innebär, likt namnet antyder, att du packar med dig tre par skor.

Annons

Livsstilsexperten rekommenderar ett par snakers och två par sandaler, varav ett par ska vara dressade och ett par ska vara mer casual. På så sätt täcker du alla användningsområden du kan tänkas behöva på semestern.

1. Vattentäta sneakers

Shoana tipsar om ett skomärke som heter Vessi, som tillverkar vattentäta skor. Vilket är perfekt för en weekend i en storstad om det finns risk för regn. Eller om du ska promenera nära vatten.

– Det är så viktigt med bra skor. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Jag har haft den där massiva blåsan under foten som gör att man inte kan gå någonstans dagen efter. Det förstör hela semestern. Men nu ska vi fixa det. Med rätt par skor, exempelvis vattentäta skor, så kan du fortsätta oavsett regn på utflykten.

2. Lättpackade loafers

Utöver ett par sneakers behöver du lågskor för mindre sportiga tillfällen. Man vill givetvis att dessa skor inte ska ta upp för mycket plats i packningen.

Shoana berättar att Rothy's är ett av hennes personliga favoritmärken när det kommer till skor. Hon säger att kvaliteten är otrolig och att hon har ett par i garderoben som levt i över sex år.

De är otroligt flexibla, går att tvätta i maskinen och har dessutom en uttagbar sula som underlättar för de dagar då man blir lite extra svettig och inte har strumpor i skorna. Det bidrar också till att skorna håller mycket längre.

Gröna loafers från Rothy's – finns att köpa här till rabatterat pris.

3. Dressade ballerina

Men vi vill inte bara ha sneakers och loafers med på resan. Vi vill såklart även ha en festlig sko, men vi kanske inte har plats att packa de där obekväma klackarna.

Annons

Då är ballerinan ett perfekt alternativ. Shoana tipsar om ett par från Rothy's med spetsig tå. De tar absolut ingen plats i resväskan. Man kan vika in dem var som helst i packningen och de kommer fortfarande vara lika snygga när du kommer fram.

Förutom att de är bekväma, så är de också framtagna på ett miljömedvetet sätt. Det är bara win win!

Dressade ballerinaskor från Rothy's – finns att köpa här till rabatterat pris.

4. Promenadskor

Tips nummer fyra är en riktigt ergonomisk sko från Sketchers. De väger nästan ingenting i packningen, är superlätta att ta på sig och ger grymt stöd för foten.

– Vi går ofta på sightseeingturer på kullersten och det är varmt och då är det viktigt att ha bra grejer på fötterna. Dessa är slip-ons, men de är i snygg atletisk design. Det finns hur mycket stöd i dessa som helst. Perfekt för folk som har problem med fötterna.

Annons

5. Bekväma sandaler

Vi är många som tar med oss sandaler på semesterresan, men de är inte alltid de bästa skorna för långa dagsutflykter. Dessa sandaler från Sketchers har en sula av memory foam som gör dem otroligt sköna att gå på. Dessutom är designen väldigt snygg.

Sandeler med skön sula från Sketchers – finns att köpa här för 999 kronor.
Annons