Skultuna-700x466 (1) 2

År 1607 grundades det anrika företaget Skultuna av Karl IX. Företaget är världens äldsta, aktiva mässingsbruk. Sedan starten har de både designat för hem och mode med deras välkända tidlösa design.

Nu är det aktuella med två kollektioner i sin omtyckta modeaccessoarkollektion som de tagit fram tillsammans med smyckesdesignern Kajsa Avila. Kollektionerna Dots Collection och Flower Collection består av stela armringar med handmåld emalj och 18 karats guldplädering i lekfulla mönster – men med en Skultuna-anda.

– Utifrån tidlösa mönster med den klassiska runda pricken, har jag inspirerats av den mångfald av tolkningar som finns kring denna ikoniska form och designat tre mönster av ojämna, olika, handritade former, säger designern Kajsa Avila om Dots Collection.

Kollektionerna lanseras senare i vår i Skultunas butiker och på skultuna.com. Priserna kommer ligga mellan 798 kr och 1 998 kr. 

Se bilder från de nya kollektionerna nedan.

Skultuna Flower Collection
Skultuna-Dots-Collection

Av: Sanna Rossäng, Residence

Mer lästips
Zara home lanserar strandmode – se kollektionen
Här är säsongens snyggaste vita sneakers
15 klänningar som får dig att se ut som en stjärna

Gilla oss på Facebook för mer skönhetstips

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]