Hästen är ett populärt djur och det är många som på ett eller annat sätt är engagerade inom ridsporten. Faktum är att hästen är så pass populär att den gick om antalet mjölkkor under 2016, enligt statistik från Jordbruksverket. Enligt samma statistik, så hade vi 2016 över 355 500 hästar i Sverige. En siffra som sannolikt ökat sedan dess, för vi menar — vem gillar inte hästar?

I förra årets kollektion i samarbete med Skultuna tog Krista Kretzschmar fram smycken med nordiska djur. Då blev resultatet armband med kaniner, hjortar och björnar. I år har hon valt att fokusera på hästen och smyckena har tagits fram i ett projekt tillsammans med webbshopen Get the Gallop.

— Jag har arbetat med att gestalta djur i smycken under ett antal år nu och när jag inledde ettsamarbete med Skultuna under förra året kändes det som att hitta hem, vi har samma filosofi kring design. Att fortsätta samarbetet med att fokusera på hästar är logiskt, det är ett djur som är mycket populärt i Sverige och jag har själv en stor passion för ridsport. Därför var det extra roligt att vara endel av samarbetet mellan Skultuna och Get the Gallop, säger Krista Kretzschmar.

Krista Kretzschmar har tagit fram varje smycke för hand och sedan har Skultuna tagit vid och gjutit modellerna. Kollektionen består av två armband i olika storlekar och manchettknappar i förgyllt och polerat stål.

Spana in Krista Kretzschmar x Skultunas kollektion här:

 

Krista Kretzschmar är guldsmeden och smyckesdesignern som sedan 2010 har drivit sitt eget företag med samma namn sedan 2010. Smyckena säljer hon i sin egen webbshop samt hos ett fåtal återförsäljare såsom Svenskt Tenn, Dusty Deco och Artilleriet. Krista Kretzschmars kollektion för Skultuna finns att köpa hos utvalda återförsäljare samt på skultuna.com.

FOTO: TT, Krista Kretzschmar

Läs även: 
Fynda höstmode! 12 fina reaplagg att slå till på direkt

Nu släpps Isabella Löwengrip x Stylein på Ellos – se plaggen!

Utvald läsning

Femina