Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Smarta färgknepen att använda när du stylar dina kläder

20 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vill du klä dig snyggt och elegant, utan att behöva ta hänsyn till modevärldens alla olika trender?
Genom att matcha med de här smarta färgknepen kommer du lyfta din stil på nolltid.
Spana in de här tidlösa knepen!
Annons
Behind the scenes: Så stylar du den nya basgarderoben i vårBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du den nya basgarderoben i vår

Att hålla sig trendig och hänga med i modebranchens olika nycker är inte något alla är intresserade av eller känner att de har tid för – men de allra flesta av oss vill gärna känna oss snygga och eleganta när vi klär oss.

Med hjälp av några tidlösa tips på hur du kan använda dig av färg och matchning kommer du förhöja din stil flera snäpp, och känna dig snyggare än någonsin!

Välj rätt färgkombination

Att hitta rätt färgkombination på sina kläder är lättare sagt än gjort. Att matcha neutrala färger med varandra brukar vara lättare än starka, men att matcha två starkare färger med varandra kan också ge ett snyggt avtryck.

Om du är osäker på vilka färger som är snygga att bära tillsammans kan du ta hjälp av ett färghjul – färgerna som är motsatta varandra på färghjulet är jättesnygga att bära ihop och matcha med varandra.

Annons

En bra tumregel för den som är osäker på det här med färg är att inte bära fler än tre olika färger tillsammans i samma outfit.

Bella Hadid.
Bella Hadid är inte rädd för att matcha olika färger i en outfit – men håller sig till tre färger.

Testa monokromt

Att gå klädd helt i en färg är så snyggt och elegant, och behöver inte vara så extremt som det kanske låter först. Att ha en outfit helt i svart har en förlängande effekt, och ger ett sobert intryck. Vill du testa något lite ljusare? Prova att gå klädd helt i vitt, beiget eller brunt.

Matcha skor och väska

Om du klär dig i neutrala färger som svart, vitt, grått eller beiget är det snyggt att ha accessoarer som sticker ut lite mer, kanske i någon klar färg. Om du ser till att matcha dina skor med en väska i samma färg kommer din look genast se genomtänkt och stylish ut.

Annons