Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Smarta husmorsknepet som löser vanliga skjortproblemet blixtsnabbt

01 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Har du koll på enkla husmorsknepet som löser ditt skjortproblem på nolltid? Då ska du läsa vidare.
Annons
Stylisten tipsar – 1 skjorta, 3 stilarBrand logo
Stylisten tipsar – 1 skjorta, 3 stilar

Husmorsknep kan, vid en första anblick, verka en smula daterade. Men, ofta hjälper de faktiskt. Ta bara detta smarta tips, som exempel.

Sommaren är här, och sommargarderoben med den. Sommarens nyckelplagg nummer ett? Skjortan, förstås. Skjortan är snygg och sval, dressad och avspänd, passar till vardag och fest. Som den är, eller med ett linne under.

Skjortan bär du till kontoret till en kjol eller vid byxa. På landet har du den med dina favoritskhorts, till stranden kombinerar du den med baddräkten och till festen har du den, nystruken och instoppad, med en glittrig paljettkjol.

Annons

Så hindrar du skjortan från att krulla upp sig

Men, det finns ett problem med skjortan. Hur nystruken den än är så har den en tendens att, så att säga, krulla upp sig. Kanten där bak ligger inte ned utan viker sig, uppåt. Det hela är en detalj förstås, men en irriterande sådan.

Men lugn, nu finns ett knep som löser problemet. Både enkelt, snabbt och billigt. Dessutom är det lätttillgängligt. Knepet stavas: stärkelse. Du köper stärkelsen i din matvarubutik, i sprejform. Den brukar finnas på hylan vid tvättmedel och städprodukter. Stärkelsen underlättar vid strykning och motverkar dessutom statisk elektricitet. Du kan stärka skjortor, blusar, dukar eller gardiner. Dessutom ger stärkelsen ger dina textilier en fin lyster.

Så stärker du din skjorta – gör såhär

Så, hur går du då tillväga för att stärka din skjorta? Spreja med stärkelse och stryk på låg temperatur. Bär din krispiga skjorta och gör succé!

Annons