Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Smarta knepen för att se mer exklusiv ut

08 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPExels.
kvinna exklusiv klassisk stil
Vill du se ut att ha en exklusiv och påkostad klädstil, utan att lägga multum på garderoben?
Inga problem!
Här är åtta smarta knep för att se dyr ut, utan att göra hål i plånboken.
Annons
5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra iställetBrand logo
5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra istället

Ånga och stryk kläderna

Att se exklusiv handlar ofta om att se proper ut, och inte som att man precis har rullat ur sängen. Därför är kläder som inte är skrynkliga A och O för att lyckas se dyr ut. Var noga med att antingen stryka eller ånga dina kläder för att alltid se krispig och snygg ut.

Kvalitet före kvantitet

Istället för att shoppa loss i de billigare kedjorna kan det vara smart att investera i några få plagg från lite dyrare märken med högre kvalitet. Färre plagg för samma pris, men som både håller längre – och därför blir billigare i längden – och har bättre fall.

Klä dig monokromt

Ett av de enklaste sätten att se mer exklusiv ut är att klä en hel outfit ton i ton, eller i samma färg. Välj en färg till både överdel och underdel, men variera i material för snygga kontraster. Monokroma outfits har inte bara en avsmalnande effekt, men ser också propert och dyrt ut.

Annons

En kavaj löser det mesta

En kavaj som pricken över i:et på en outfit gör automatiskt att du ser mer exklusiv och dyr ut. Matcha med jeans eller till och med en hoodie så kommer helgärendena plötsligt kännas lite lyxigare.

Accessoarer som lyfter

Om du känner att du behöver inspiration för att få en mer exklusiv look – börja med accessoarerna. Se om du kan fynda en snygg handväska eller hitta något snyggt smycke eller en scarf second hand.

Kläderna ska sitta bra

Passform är oerhört viktigt för att ge ett exklusivt intryck – kläder som inte sitter bra kommer göra att du ser mindre proper ut. Är ett plagg för stort eller för långt eller med underlig passform är det därför värt att investera i ett besök hos skräddare.

Skjortor räddar looken

En snygg skjorta går att variera i all oändlighet - klä upp med kavaj eller klä ner med jeans, matcha med läderjacka eller en tjocktröja. Med en krispigt vit skjorta kommer du alltid se ut som att du hör hemma på rivieran.

Investera i utmärkande plagg

Dina mest utmärkande plagg i garderoben är värda en investering. De kostar mer än vanliga basplagg kan göra, men kan också följa med dig under väldigt lång tid. En klassisk svart klänning eller en festtopp du alltid känner dig snygg i är värda att lägga några extra kronor på för att få kvalitet som håller, och slippa slänga plaggen efter sex månader när de går sönder.

Källa: Byrdie.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons