Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Snart kan du fynda modeklassiker på auktion

03 mar, 2017 
AvIda Gustafsson
Snart kan du fynda modern vintage och andra klassiska plagg och accessoarer. I Stockholm har Biblioteksstan tillsammans med Kaplans auktioner inlett en insamling av modeklassiker för en kommande auktion.
Annons
modeauktion-inspirationsbild
Inspirationsbild. Foto: Jonas Gustavsson

Långlivade tidlösa modeklassiker är alltid ett säkert kort att satsa på när garderoben ska uppdateras. Och i en ny kampanj, Library of Fashions, har nu shoppingkvarteret Biblioteksstan gått ihop med Kaplans auktioner för att samla in nya såväl som gamla modefavoriter.

Insamlingen öppnade redan i slutet av februari och är öppen för inlämning från privatpersoner . Men också från varumärkena som finns i Biblioteksstan, som till exempel Filippa K, Marimekko och Rodebjer, ska bidra med sina ikoniska plagg.

– I en tid när modekonsumtionen tycks gå allt snabbare vill vi lyfta kärleken till klassiska plagg och de ändlösa kombinationsmöjligheter de har. Vi är säkra på att Sveriges garderober gömmer många av de skatter som vi letar efter för att göra vårt modebibliotek komplett, och att en hel del av dem kommer från varumärken man finner i Bibliotekstan, säger Louise Severin, projektledare Marknad & PR för Bibliotekstan, Hufvudstaden i ett pressmeddelande.

Insamlingen pågår fram till den 10 mars. Auktionen äger rum den 29 mars i Library of Fashions pip up butik på Norrmalmstorg. Läs mer om auktionen och se de inlämnade objekten här: www.bibliotekstan.se/libraryoffashion

Annons