Klänningen är lite av garderobens räddare i nöden, för oavsett tillfälle så funkar det alltid med en klänning. Om du är sugen på att förnya garderoben med någon ny klänning behöver inte betyda att man behöver göra stora hål i plånboken. Denna säsong finns det massor av fina klänningar i olika modeller allt från korta till långa och färger. Den korta klänningen kan du med fördel bära över ett par jeans när det är kallt ute.

Här har vi gjort ett urval på säsongens finaste klänningar.

Blommönstrad klänning med lång ärm.

Snygg klänning i A-linjemodell  höstens finaste färger, från H&M.  (reklamlänk från Apprl)

Mönstrad längre klänning i skjortmodell, från Lindex.  (reklamlänk från Adtraction)

Mönstrad midiklänning från Cubus (reklamlänk från Apprl) med en söt puffärm. Lika fin till kontoret som till festen!

Prickig långklänning i vid modell som är fin som den är, men om du vill låta midjan synas, lägg till ett snyggt skärp och så är saken klar! Från H&M.  (reklamlänk från Apprl)

Svart klänning i hålsömn och lång ärm, från Carin Wester/Åhlens. (reklamlänk från Adtraction)

Perfekt till höstfesten! Läckert mönstrad skjortklänning med klädda knappar, från Vila. (reklamlänk från Awin.com) Matcha den med ett par snygga skor och du är hemma!

En snygg omlottklänning kan rädda vilken outfit-kris som helst! Just denna svarta kommer från Monki (reklamlänk från Apprl), som också har den i flera olika färger.

Klänning med blommigt mönster, smock och volang nertill. Snygg att bära som den är eller med en tröja över! Från Lindex.  (reklamlänk från Adtraction)

Vilken härlig färgklick! En klänning som piggar upp i höstmörkret och som är snygg att matcha med en enfärgad blazer eller långkofta. Från Ellos. (reklamlänk från Awin.com)

Läs även: 
Höstens snyggaste stövlar — 13 shoppingtips!

Höstens finaste kjolar — 10 snygga shoppingtips

Så stylar du kavajen — en kavaj i två stilar

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: