TV: Fem favoriter från Femina – jeansspecial
1:04

Efter reklamen: TV: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

(1:04)

Slå på ljud

Under många år var smala stuprörsjeans den allra hetaste jeansmodellen som fanns i allas garderober. Men de senaste åren har klassikern fått ge vika åt andra typer av jeans med raka, breda eller utsvängda ben samt lösare passform.

När favoritjeansen byts ut mot nya favoriter i en annan modell uppstår dock ett litet dilemma – hur ska man tänka med skor? Skor som är snygga till stuprörsjeansen är kanske inte det som passar allra bäst till andra sorters jeans. Du behöver såklart inte byta ut hela din skogarderob, de flesta skor går att bära till alla möjliga byxmodeller, men det finns några trendiga skostilar som är extra snygga till de lösare jeansmodeller som många föredrar just nu.

Festskor

Här finns det utrymme att leka lite med stilen! Matcha dina ljusa och lösa jeans med en festlig klack i rolig färg, och vardagen kommer genast kännas så mycket roligare och glammigare. Eller använd dig av en extravagant stilettklack med snygga detaljer för att ha jeansen på fest.

Säsongens snyggaste badkläder – och modellerna som passar just din kroppstyp

Klumpiga loafers

Matchat med stuprörsjeans kunde loafers lätt kännas lite omodernt, men ihopparat med andra jeansmodeller kan den klassiska skon i ny, lite klumpigare tappning, kännas helt rätt.

Sneakers

Sneakers passar till alla sorters jeansmodeller, och är absolut inte en sko som främst bör paras ihop med stuprörsjeans. Satsa på ett par i klumpigare modell för att hitta stilen med dina lösare jeans.

Platåskor

När trenderna från millenieskiftet slagit igenom större än på länge har platåskon gjort entré igen. De kan se avskräckande ut, men är ofta ett bra sätt att få lite höjd utan att klackarna blir obekväma att gå i.

Källa: Refinery 29.

Se också: Säsongens snyggaste jeans
1:27

Efter reklamen: Se också: Säsongens snyggaste jeans

(1:27)

Slå på ljud
Mest läst