Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Sofia dyker upp sommarens trendigaste färg – kolla in fina stylingen

12 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Prinsessan Sofia bär sommarens finaste och trendigaste färg. Kolla in hur hon stylar – och matchar – plaggen!
Annons
Så har kronprinsessan Victoria inspirerats av drottning SilviaBrand logo
Så har kronprinsessan Victoria inspirerats av drottning Silvia

Just nu befinner sig de svenska kungligheterna på semester. Men innan den välförtjänta ledigheten jobbade de på som aldrig förr. Det har varit en späckad vår, minst sagt. Den 15 maj närvarade prinsessan Sofia vid högtiden Sophiafesten och delade ut förtjänsttecknet till Sophiasystrar på Sophiahemmet.

Sophiafesten är sedan 1913 en årligen återkommande högtid för Sophiasystrar som varit verksamma inom hälso- och sjukvården 25 år efter påbörjad sjuksköterske­utbildning. Under ceremonin talade bland annat rektor Johanna Adami. Därefter överlämnade prinsessan Sofia förtjänsttecknet till Sophiasystrar. Förtjänsttecknet är ett latinskt silverkors med ett ljusblått mindre kors. Korset bärs i en halskedja av silver.

Det bar prinsessan Sofia på Sophiahemmet

Dagen till ära bar prinsessan Sofia ljusblått. Sofia satsade på en tvådelad kostym från det danska märket 2nd Day, enligt den kungliga modesajten UFO No More. Sofia matchade kostymen med pumps i ljusblått från Stinaa J, en stor ring från Maria Nilsdotter och en väska från Palmgrens.

Annons

Just färgen blå är helrätt sommaren 2023.

– I år ser vi nyansen i allt från den djupaste blå till den pigga pastelliga och passar lika bra att styla tillsammans och med andra toner, har Feminas moderedaktör tidigare berättat.

Och extra rätt är färgen ljusblå.

– Med ljusare dagar kommer också längtan efter en ljusare garderob. Med ljusblått, en av vårens kanske ljuvligaste färger, finns många sätt att fräscha upp garderoben. Och det fina med ljusblått är att det aldrig kan bli för mycket. Ju mer färg, desto ljuvligare, har magasinet ELLE slagit fast inför sommarsäsongen 2023.

Sofia stylar färgen så bra och snyggt. Hon bär blått med blått men bryter av med klarröda naglar och en väska i vitt och beige.

Annons

Historien bakom Sophiahemmet

Sophiahemmet invigdes år 1889 och är ett av Sveriges äldsta privata sjukhus. Sjukhuset har fått sitt namn efter drottning Sofia, som tillsammans med sin gemål kung Oscar II, lät uppföra sjukhuset vid Valhallavägen på Kungl. Djurgården.

Sophiahemmet Högskola har sitt ursprung i den sjuksköterskeskola som drottning Sofia startade 1883.

Prinsessan Sofia är sedan 2016 hedersordförande för Sophiahemmet, ideell förening. Prinsessan efterträdde då prinsessan Christina, Fru Magnuson, som var hedersordförande sedan 1972.

Annons