Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Sommar utan lårskav: Skydd mot skavsår som räddar dig i värmen

14 maj, 2024 
AvEbba S. Dahlman
FotografTT
Så slipper du lårskav i sommar
Lårskav är inget ovanligt problem. Skavsåren kan uppstå på lår i alla storlekar. Särskilt jobbigt blir det på sommaren, när värmen hjälper till att skapa friktion mellan låren.
Sommaren 2024 tackar vi nej till lårskav en gång för alla. Här listar vi nämligen några riktigt effektiva produkter som räddar dig från lårskav!
Annons
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna

Lårskav, eller skavsår på låren, uppstår lätt på sommaren när låren gnider mot varandra i värmen. Låren möts när vi bär våra vackra kjolar, svala klänningar, korta shorts eller våra badkläder.

Så slipper du lårskav i sommar – skydd och tips

Så vad kan man då göra för att slippa lårskav i sommarvärmen? Jo, det är ganska lätt. Det handlar kort och gott om att eliminera eller minska friktionen mellan låren. Här listar vi nio effektiva produkter som löser problemet!

Annons

1. Stift och deodorant

Ett så kallat skavstift kan vara räddaren i nöden under sommaren. Det är så smidigt att ha med i väskan på samma sätt som du slänger med dig solskyddet av vana. Skavstiftet skapar en friktionslös hinna på kroppen (eller på fötterna om du skulle vilja), vilket gör att du slipper smärtsamma skavsår på låren.

Stift mot lårskav, The Skin Agent

Det här stiftet har hyllats av många för sin effektivitet och fyller sin funktion även efter många timmar. Läs mer om stiftet och köp det här (reklamlänk).

The Skin Agent Move Anti Chafe Balm – stick mot lårskav
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Cykelbyxor

Cykelbyxorna är en av de mest populära produkterna för att slippa lårskav under sommaren. Och cykelbyxan har många bra egenskaper utöver att hjälpa mot lårskav – eftersom de även täcker en del så kan de med fördel användas på blåsiga dagar eller till väldigt korta klänningar. Då behöver du nämligen inte oroa dig för att visa lite för mycket om din klänning skulle blåsa upp.

Annons

Cykelbyxa, Kappahl

Dessa cykelbyxor har skurna kanter i midjan och benen som gör att de inte syns under kroppsnära kläder. De finns även i ljusbeige, se mer och köp cykelbyxorna här (reklamlänk).

Svarta cykelbyxor att ha under kjol och klänning från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till cykelbyxan.

3. Talkpuder

Talkpuder, eller baby powder som det kanske är mer känt som, är en väl beprövad produkt för att minska friktion på kroppen som kan leda till hudirritation. Talkpuder används främst på bebisar, men funkar super att återupptäcka som en produkt för vuxna.

Annons

Kroppspuder, Dialon

Det här kroppspudret kan användas av alla – från bebisar till vuxna som får lårskav i värmen eller vid löpningen. Läs mer om kroppspudret och köp det här (reklamlänk).

Kroppspuder/talkpuder för att motverka lårskav
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Trosor med långa ben

Trosor med långa ben, eller så kallade shortstrosor, är en toppenbra lösning. En inbyggd 2-i-1-lösning för att adressera problematiken kring lårskav som många kvinnor fajtas med.

Långa trosor, Ellos

Sköna boxertrosor i mjuk mikrofiber, med långa ben och mjuk resår i midjan. De finns även i en beige nyans, se mer och köp trosorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta boxertrosor med långa ben och hög midja från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till trosorna.

Shapingtrosor, Lindex

Dessa trosor med långa ben har en lätt shapingeffekt men framförallt långa ben som gör att låren inte gnids direkt mot varandra. Se mer och köp trosorna här (reklamlänk).

Shapingtrosor med långa ben från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till trosorna.

5. Kokosolja

Olja är ett annat känt knep som hjälper till att minska friktion. Denna kokosolja för kroppen är lika vårdande som funktionell och väldoftande. Med andra ord, allt du behöver. Används med fördel när du bär kläder som inte riskerar att fläckas av fettet i oljan.

Annons

Kokosolja, Kokoso Baby

En mild och oparfymerad salva av 100 % kokosola som kan användas av hela familjen. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Kokosolja utan parfym som kan användas av hela familjen och mot lårskav
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

6. Lårband mot lårskav

Släta lårband i microfiber är en helt perfekt lösning för dig som ska bära en kroppsnära klänning.

Lårband, Amazon

Dessa lårband från amazon finns i flera olika färger och i ett brett utbud av storlekar. Lårbanden är gjorda i mjukt microfibertyg och har en silikonkant som håller skydden på plats. Se mer och köp de släta lårbanden här (reklamlänk).

Annons
Beige lårband från Amazon för att motverka lårskav
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Skavsår på låren?

Vad är lårskav? Som kvinna behöver man inte få det förklarat för sig... vi har nog alla varit med om, den ibland smärtsamma, hudirritationen som uppstår med friktion. Det är ju bara så tråkigt när det drar ned det glada sommarhumöret . Särskilt när det är så lätt att förhindra.

Det viktigaste att komma ihåg är att detta är ett utbrett problem. Kvinnor i alla åldrar, former och storlekar upplever lårskav på ett eller annat sätt. Tur är väl det! För det innebär ju faktiskt att det finns massor av produkter som är speciellt framtagna för att bekämpa problemet.

Annons

Lårskav behandling?

Hur behandlar man lårskav bäst? Cykelbyxan, eller korta tights, helst med laserskurna kanter är nog den absolut vanligaste förebyggande behandlingen mot lårskav.

Får du mot förmodan smärtsamma skavsår ändå, så kan det vara bra att gå till ett apotek och be om hjälp. Du kan du få en salva som hjälper till att läka huden.

Lårskav träning?

Utveklingen går framåt! Lårskav är ett vanligt problem bland atleter, så som styrketränare med väldigt muskulösa lår och löpare som springer väldigt långa distanser. Därför finns det många förebyggande skavstift och deodoranter som hjälper till att förebygga problemet.

Annons