Artikeln innehåller reklamlänkar
Lårskav eller skavsår på låren uppstår lätt på sommaren när vi bär kjol eller klänning och låren gnider mot varandra i värmen.

Lårskav, eller skavsår på låren, uppstår lätt på sommaren när låren gnider mot varandra i värmen. Låren möts när vi bär våra vackra kjolar, svala klänningar, korta shorts eller våra badkläder.

Så vad kan man då göra för att slippa lårskav i sommarvärmen? Jo, det är ganska lätt. Det handlar kort och gott om att eliminera eller minska friktionen mellan låren. Här listar vi nio effektiva produkter som löser problemet!

Slipp lårskav: Lårband slät

Släta lårband i microfiber är en helt perfekt lösning för dig som ska bära en kroppsnära klänning. Dessa lårband kommer från Hunkemöller och finns i tre olika färger: beige, brunt och svart. Lårbanden är gjorda i mjukt microfibertyg och har en silikonkant som håller skydden på plats. Se mer och köp de släta lårbanden här (länk till Awin.com).

Slipp lårskav: Lårband spets

Har du en böljande klänning eller kjol i ett smickrande material som gör att du inte behöver använda de släta lårbanden? Då kan du lyxa till det med dessa snygga lårband i spets. De för tankarna direkt till de retro strumpebandshållarna som är på modet just nu. Med andra ord, funktion och trend i ett! Se mer och klicka hem dem i beige eller svart här (länk till Åhléns).

Slipp lårskav: Stift och deodoranter

Ett så kallat skavstift kan vara räddaren i nöden under sommaren. Det är så smidigt att ha med i väskan på samma sätt som du slänger med dig solskyddet av vana. Skavstiftet skapar en friktionslös hinna på kroppen (eller på fötterna om du skulle vilja), vilket gör att du slipper smärtsamma skavsår på låren. Du hittar stiftet här (länk till Lyko).

Slipp lårskav: Cykelbyxor

Cykelbyxorna är en av de mest populära produkterna för att slippa lårskav under sommaren. Cykelbyxan har många bra egenskaper. Just dessa har laserskurna kanter som gör att de inte syns under kroppsnära klänningar. De har en shapingeffekt som slimmar både mage och lår. Eftersom att de även täcker en del så kan de med fördel användas på blåsiga dagar eller till väldigt korta klänningar – då behöver du nämligen inte oroa dig för att visa lite för mycket om din klänning skulle blåsa upp. Läs mer och köp här (länk till Lindex).

Säsongens snyggaste badkläder – och modellerna som passar just din kroppstyp

Slipp lårskav: Talkpuder

Talkpuder, eller baby powder som det kanske är mer känt som, är en väl beprövad produkt för att minska friktion på kroppen som kan leda till hudirritation. Talkpuder används främst på bebisar, men funkar super att återupptäcka som en produkt för vuxna. Klicka hem den här (länk till Apohem).

Slipp lårskav: Plåster

Varför krångla till det? Klistra på dessa plåster på insida lår och du är good to go! Passar särkilt bra om du har en klänning eller kjol med hög slits och inte vill riskera att ditt skydd ska synas när du rör dig. Köp här.

Slipp lårskav: Anti-skav strumpyxor

Är du en van användare och fan av nylonstrumpbyxan, men vill ändå gå barbent på sommaren? Då är dessa tunna cykelbyxor i nylon helt perfekt för dig! De är utrustade med anti-skav och är otroligt elastiska, så att du kan känna dig fri och sval under varma sommardagar. Dessa kommer från H&M och finns även i svart. Du hittar dem här (länk till H&M).

Slipp lårskav: Trosor med långa ben

Trosor med långa ben, eller så kallade shortstrosor, är en toppenbra lösning. En inbyggd 2-i-1-lösning för att adressera problematiken kring lårskav som många kvinnor fajtas med. Dessa kommer från Kappahl. Läs mer och köp här (länk till Apprl).

Slipp lårskav: Kokosolja

Olja är ett annat känt knep som hjälper till att minska friktion. Denna kokosolja för kroppen är lika vårdande som funktionell och väldoftande. Med andra ord, allt du behöver. Används med fördel när du bär kläder som inte riskerar att fläckas av fettet i oljan. Finns att köpa här. (länk till Lyko)

Skavsår på låren?

Vad är lårskav? Som kvinna behöver man inte få det förklarat för sig... vi har nog alla varit med om, den ibland smärtsamma, hudirritationen som uppstår med friktion. Det är ju bara så tråkigt när det drar ned det glada sommarhumöret . Särskilt när det är så lätt att förhindra.

Det viktigaste att komma ihåg är att detta är ett utbrett problem. Kvinnor i alla åldrar, former och storlekar upplever lårskav på ett eller annat sätt. Tur är väl det! För det innebär ju faktiskt att det finns massor av produkter som är speciellt framtagna för att bekämpa problemet.

10 klädknep som gör att du ser yngre ut

Lårskav behandling?

Hur behandlar man lårskav bäst? Cykelbyxan, eller korta tights, helst med laserskurna kanter är nog den absolut vanligaste förebyggande behandlingen mot lårskav.

Får du mot förmodan smärtsamma skavsår ändå, så kan det vara bra att gå till Apoteket och be om hjälp. Du kan du få en salva som hjälper till att läka huden.

Lårskav träning?

Utveklingen går framåt! Lårskav är ett vanligt problem bland atleter, så som styrketränare med väldigt muskulösa lår och löpare som springer väldigt långa distanser. Därför finns det många förebyggande skavstift och deodoranter som hjälper till att förebygga problemet.

Se mer:

1:20

Efter reklamen: Kosovare Asllani inför EM: "Jag vill inte ha ett silver"

(1:20)

Slå på ljud