Artikeln innehåller reklamlänkar

Kollektionen som består av shorts, blusar och klänningar är tillverkade i 100 procent siden och har tryckts med prints från arkivet.

– Plaggen i kollektionen förmedlar en romantisk och lyxig känsla där printet bygger på en antik sari från vårt vintage-arkiv. Att använda originalmönster och applicera det på moderna plagg är fantastiskt och något vi brinner för, säger Christopher Bastin, kreativ chef Indiska i ett pressmeddelande.

Läs även Safarikänsla och 70-talsinfluenser i Indiskas sommarkollektion – kika in den här!

Indiska lanserade i hösats ett premiumsortiment med plagg i kashmir, som nu utökas med den nya kollektionen som består av tyngre borstad siden som ger ett vackert fall i plaggen.

Vilket är ditt favoritplagg från kollektionen och hur stylar du det helst?

– Blusen ihop med ett par slitna jeans och espadriller, casual möter lyx är alltid fint. Eller klänningen med ett par heels, som man får ta av sig när man hoppar ombord på yachten, säger Christopher Bastin.

Vad gör att ett plagg känns extra lyxigt enligt dig?

– Det är något man absolut inte behöver men bara måste köpa ändå för att det är så extravagant och härligt. Ingen behöver ju egentligen ett set i 100 % silke, men det är balsam för själen att unna sig det där lilla extra ibland.

Se bilderna på kollektionen här nedan!

 

 

Kollektionen börjar säljas i utvalda butiker och online på indiska.com den 5 juni och kostar mellan 499-1299 kronor.

 

Mest läst