Den 8 januari kom beskedet att hertigparet av Sussex, Meghan och Harry, skulle ta ett steg tillbaka som kungligheter. Det dröjde inte många timmar innan uttrycket ”Megxit” var känt världen över och den 31 mars träder det i kraft. Då stängs deras kontor på Buckingham Palace och paret har officiellt avslutat sitt arbete i det brittiska kungahuset.

I torsdags inleddes ”the final countdown”, som parets sista vecka med kungliga plikter har kommit att kallas. Redan från att det stod klart att skådespelaren från Suits skulle gifta sig med Harry har strålkastarljuset riktats mot henne – och hennes kläder. Hon har i flera medier hyllats för sina klädval, och finalveckan var inte ett undantag. Många menar att hon klädmässigt avslutade på topp i sina färgglada outfits.

Bytte puderrosa mot turkost

Meghan Markle i blå klänning från Victoria Beckham.
Meghan Markle i blå fodralklänning från Victoria Beckham.

På torsdagen anlände Meghan och Harry till The Endeavour Fund Awards i ösregn. De ljusa tonerna av beige, vitt och puderrosa, som vi har blivit vana att se Meghan i, var utbytt mot en turkosblå klänning med kort ärm från Londonbaserade Victoria Beckham.

Helvitt under fredagen

Meghan Markle i helvitt på National Theater

Mellan de många officiella tillställningar gjorde Meghan under fredagen ett privat besök. Platsen var National Theater i London och Meghan kom iklädd en helvit outfit med kjol och blus.

Galaklänning i dramatiskt rött

Meghan Markle i röd klänning från Safiyaa.
Meghan Markle i röd fodralklänning från Safiyaa.

På fredagskvällen var det dags för Mountbatten Festival of Music i Royal Albert Hall och Meghan riktigt osade Oscarsgala i sin långa fodralklänning signerad Safiyaa.

Stilren outfit i trendfärgen beige

Meghan Markle i svarta byxor och krämvitt på Internationella kvinnodagen 2020.
Meghan Markle i svarta byxor och krämvitt under finalveckan.

Under lördagen valde Meghan att lyfta internationella kvinnodagen genom att besöka eleverna på Londonskolan Robert Clack School. Då bar hon en stilren outfit med svarta byxor och en krämvit jacka. Det matchade hon med en beige baguetteväska och klackar i samma färger.

Avslutar i grönt

Meghan Markle i grön klänning från Emilia Wickstead.
Meghan Markle i grön klänning med cape från Emilia Wickstead.

I måndags, på Commonwealth Day, var det dags för Meghan och Harry att ta farväl. För det stora tillfället valde hertiginnan att bära en grön klänning med vacker sjaldetalj och matchande huvudbonad från en av hennes favoritdesigners, Emilia Wickstead.

Foto: TT

LÄS MER:

Så mycket pengar har Meghan Markle och prins Harry

Meghan Markle bär årets trendigaste kjol – här köper du din egen

Kungahusets nya besked: Så blir Harry och Meghans framtid

Utvald läsning

Femina