Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Spana in nya svenska modemärket – som bara säljer manchesterkläder!

24 aug, 2017 
AvIda Gustafsson
Med sex butiker världen över vill de svenska grundarna bakom Cords & Co lära oss att älska manchester. Kika in deras höstkollektion här.
Annons
Annons
Annons

Oavsett om man gillar manchester eller inte är det på intåg in i våra garderober igen. Vilket märks inte minst av lanseringen av Cords & Co, modemärket som fokuserar på just detta slitstarka tyg. Bakom bolaget står bland annat Viktor Tell och Mikael Söderlindh som 2008 grundade strumpföretaget Happy Socks, ett bolag som de numera delvis sålt av och är minoritetsägare till.

Annons

De storsatsar på det nya varumärket och öppnar sex butiker i bland annat Stockholm, London, New York och Paris samt hos ett 20-tal återförsäljare världen över. De svenska butikerna öppnas på Åsögatan på Södermalm samt på Stureplan i Stockholm den 24 augusti.

– Genom att öppna sex flaggskeppsbutiker i betydelsefulla modestäder, lansera en global webbshop och redan från start presentera samarbeten med väletablerade varumärken och intressanta personligheter, visar vi tydligt vad vi har vårt sikte inställt på – att få människor runt om i hela världen att upptäcka sin kärlek för manchester!, säger Mikael Söderlindh.

Plaggen kostar mellan 600 – 2500 kronor och säljs från och med i dag i butik och online på Cords & Co. 

Annons