Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Spana in Oscar de la Rentas nya bröllopskollektion

30 okt, 2018 
AvEmma Castman
Oscar de la Rentas brudkollektion för nästa höst kännetecknas av vackra broderier och signifikanta detaljer. Klassiskt möter modernt och varje plagg känns som ett konstverk i sig. Se hela kollektionen här!
Annons

Oscar de la Renta grundades 1965 och sedan dess har modemärket konsekvent kört sin stil oavsett vad trenderna har visat. Märket associeras med magnifika aftonklänningar med en romantisk och feminin touch – ofta beklädda med vacker spets, stora rosetter och lyxiga fjädrar. Flera kändisar har Oscar de la Renta som sitt favoritmärke, och alla inbitna Sex and the city-fans minns säkert när Aleksandr Petrovsky gav Carrie Bradshaw en klänning signerad modemärket.

Men förutom alla aftonplagg är Oscar de la Renta känt för att skapa vackra bröllopsklänningar och även här har flera kändisar lyxmärket som sin favorit. Bland annat valde skådespelerskan Kate Bosworth en brudklänning från Oscar de la Renta när hon gifte sig med filmproducenten Michael Polish och människorättsadvokaten Amal Alamuddin gjorde samma sak när hon gifte sig med George Clooney.

Bild på nya kollektion slog rekord på Instagram

Nyligen publicerades bilder på Oscar de la Rentas senaste bröllopskollektion och designerduon Fernando Garcia och Laura Kim ser verkligen ut att ha lyckats med vad de har skapat. På Instagram publicerade de nämligen en bild på en klänning från kollektionen och det blev snabbt deras mest gillade inlägg någonsin.

Annons

Bröllopskollektionen för hösten 2019 kännetecknas av elegans och romantik, men plaggen varierar i utformning, stil och känsla. De flesta klänningarna är klassiska ”Oscar de la Renta-långklänningar” med vackra broderier, signifikanta detaljer och stora rosetter i ryggslutet, men så finns det också klänningar med mer vågad design och kortare längd. Typiskt för kollektionen är att flera klänningar har lång ärm och det berättar Fernando Garcia i en intervju med Vogue till viss del beror på att modemärket vill hyllan kvinnan i Mellanöstern och också erbjuda mer täckande klänningar.

Här är några bilder från kollektionen.

Första looken i Oscar de la Rentas senaste bröllopskollektion
Oscar de la Rentas bröllopskollektion för hösten 2019
Annons
Oscar de la Renta kännetecknas av elegans
Oscar de la Renta hösten 2019
Vacker klänning med lång ärm från Oscar de la Renta
Annons
Spets, rosetter och fjädrar syns ofta hos Oscar de la Renta
Den långa ärmen skohylla kvinnan i Mellanöstern
Oscar de la Rentas bröllopskollektion innehåller både långa och korta klänningar
Annons
Designerduon Fernando Garcia och Laura Kim skapar för Oscar de la Renta
designerduon Fernando Garcia och Laura Kim designar för Oscar de la Renta

Foto: Oscar de la Renta

Läs också:

Annons