Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Stjärnan dyker upp i trendiga shortsen – stylingen är en riktig vattendelare

28 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Sommarens mest användbara shorts är av denim. Men, hur stylar man dem? Kolla in Hailey Biebers look – detaljerna är en riktig vattendelare.
Annons
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmodeBrand logo
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmode

Redan förra sommaren skrev Femina om den nya trendiga modellen på jeansshorts. De längre shortsen, eller jortsen – som de också kallas.

”Har du tröttnat på jeansshorts så korta att det ibland känns som att rumpan ska hänga ut? Då är det här sommaren för dig! Den korta Daisy Dukes-modellen av jeansshorts har fått ta ett steg tillbaka i förmån för en mer täckande och androgyn trend – nämligen de långa jortsen”, rapporterade vi då.

Jorts är namnet på de lösa och långa jeansshorts som slutar vid knäna, som också den här säsongen, 2023, är de allra hetaste jeansshortsen man kan ha på sig. Jortsen har avlöst varandra på modevisningarna, och både kändisar och modeprofiler har valt att ta dem till sig och rocka en ledig look.

Annons

Så stylar du shortsen i stan

Många är vi nog som bär shorts när vi är lediga. På landet är shortsen ett signaturplagg för många. Men, visst går det att bära shortsen i denim också i city. Allt handlar om hur du väljer att styla dem. Shorts går verkligen att klä upp och att klä ned. Hur du kombinerar shortsen är avgörande för vilken look du vill uppnå. Bär ett par längre, mer dressade, svarta shorts med en vit blus och ett par pumps eller loafers och vips så passar de på kontoret! Den trendkänsliga kan inspireras av stjärnan Hailey Bieber. Hailey har verkligen tagit till sig denimshortsen denna säsong. Hon har flera olika varianter, i flera olika kulörer.

Häromdagen dök Bieber upp i ett par korta blå Levi's-shorts. Stylingen? Trenchcoat och t-shirt. Någon dag senare var det vita, lite längre, denimshorts som gällde. Också dessa shorts kombinerade stjärnan med vit t-tröja. Men kolla på vad hon bär på fötterna, båda dagarna! Sandaler – med strumpor i. Ett stilval som är en riktig vattendelare om sommaren. Vissa är team strumpa, andra föredrar att gå barfota. Ibland har strumpor i sandalerna utmålats som lite töntigt, lite omedvetet och turistigt. Men låt oss nu, i och med Biebers styling, begrava de fördomarna för gott. Det är uppenbart att man kan se stilsäker ut – också med sockor i sandalerna.

Annons