Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Studie: Designerväskan som ökar mer i värde än guld och aktier

19 mar, 2018 
AvMina Gilbertsson
Hermès Birkin bag är den mest exklusiva handväskan i världen. En studie visar att det kan vara bättre att investera i en Birkinväska – i stället för i guld eller aktier.
Annons

Den exklusiva designerväskan Birkin bag från Hermès kan vara en mindre riskfylld investering än guld och aktier, visar en studie från Baghunter.

Forskare gjorde en jämförelse mellan priset på guld, aktieindexet S&P 500 och Birkinväskan under de senaste 35 åren. Den årliga utdelningen visar på ett snitt på minus 1,5 procent för guldet, plus 8,7 procent för S&P 500 medan Birkinväskan ökade i värde med 14,2 procent.

Och värdet på handväskan fortsätter stiga. Högsta värdeökningen hittills skedde under 2001 när den steg med hela 25 procent. Häromåret såldes en Birkinväska för rekordhöga 1,8 miljoner kronor på en auktion.

Satsa på att investera i en Birkinväska om du har några tusenlappar över. Foto: IBL

Du kanske frågar dig – varför är denna handväska så värdefull? Jo, för att den är exklusiv! Väntelistan är lång och det kan ta flera år innan du ens får möjlighet att köpa en Birkinväska. Om du har cirka 80 000 kronor över, vilket är utgångspriset på väskan.

Smarta uppfinningen löser 3 vanliga kriser med resväskan

Annons