Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Smarta stylingknepet om du snabbt vill se längre ut

04 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
1891637812

Vill du ge intrycket av att du är lite längre än du egentligen är?
Du behöver inte ha klackar eller platåskor för att få omgivningen att tro att du är längre än du tror.
Det finns nämligen ett smart knep att ta till – som inte kostar något extra, och ger omedelbar effekt.

Annons
VIDEO: Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
VIDEO: Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal

Det är omöjligt att faktiskt bli längre än vad man är, det vet vi alla – när vi väl slutat växa får vi leva med längden vi har fått. Men om du vill ge intrycket av att vara lite resligare än du är finns det många knep att ta till.

Att bära klackar eller skor med lite platå är såklart ett enkelt sätt att bli längre, men det är inte alltid man är på humör att ha klack. Då kan det vara bra att känna till det här smarta knepet som gör att man ser längre ut än man egentligen är.

Annons

Precis som smink och frisyrval kan påverka ens utseende i ansiktet med ganska små medel, så kan vi med hjälp av kläder framhäva det vi vill, bara vi vet hur vi ska styla kläderna.

Enkla knepet för att se längre ut

Vill du slippa köpa nya plagg eller skor, och samtidigt snabbt vill addera lite längd till din look, då är det enklaste knepet du kan ta till att helt enkelt rulla upp både tröjärmar och byxben.

Har du för långa ärmar på tröjan kommer du automatiskt se mindre ut – det ser ut som att du har för stora kläder. Men genom att rulla upp tröjärmarna snyggt, och visa lite handled eller hela underarmarna, så får du till en illusion av att du är längre än du är.

Detsamma gäller med byxbenen! Om du visar lite ankel mellan skon och byxbenet så kommer det ge intrycket av längre ben, och i förlängningen att du är längre än du är.

Testa att antingen rulla upp byxbenen eller tröjärmarna, eller att exempelvis köpa jeans som slutar vid ankeln i stället för nere vid hälen, så kommer du se att du ser lite längre ut än innan, oavsett hur många centimeter över marken du egentligen sträcker dig.

Annons

Källa: Pure wow.

SE OCKSÅ: Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023Brand logo
SE OCKSÅ: Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023
Annons