Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

13 tidlösa vårplagg som alla passar med varandra

13 feb, 2024 
klädstilar dam stylingtips
Drömmer du om en capsule wardrobe där du kan kombinera i princip alla plagg utan att fundera? Vi hjälper dig en bit på vägen – genom att samla 13 snygga modenyheter som alla går att bära med varandra.
Annons

Oavsett om du satsar på en stark minimalistisk garderob med ett fåtal, väl utvalda, plagg eller bara vill undvika klädstress om morgonen så finns det ett knep som är extra bra att ta till: att se till att alla dina plagg matchar varandra. Självklart finns det några undantag i varje garderob, men det är faktiskt enklare än vad man kan tro att få till en riktigt mångsidig garderob.

Matcha plagg med varandra – så gör du

Det finns tre saker som är extra viktiga att hålla koll på för att dina plagg ska matcha varandra:

1. Skärning och design

En otroligt extravagant klänning eller topp med annorlunda skärningar, cutouts, paljetter eller liknande kan vara svår att matcha med många andra plagg. Med det inte sagt att den inte förtjänar en plats i din garderob – men om garderoben bara består av den typen av plagg kan det vara svårt att sätta ihop en outfit av dem.

2. Färger och mönster

De senaste säsongerna har vi sett massor av snygga ton i ton-looks i beige, brunt och andra sobra nyanser – och vi älskar det! En genomgående färgskala är dessutom riktigt effektiv för att knyta ihop plagg med olika stilar, material och till och med mönster.

3. Din personliga stil

Det viktigaste är att komma ihåg vad just du gillar! Älskar du mönster och färg och vill bära rutigt med blommigt och maxa med olika nyanser? Kör på! Om du däremot är i behov av lite modeinspiration eller bara få några nya idéer till looks att satsa på så har vi nedan samlat några stilsäkra plagg som vi gärna bär ihop med varandra.

Annons
Streetstyle med tidlös trenchcoat, vida jeans och ribbat linne
Trenchcoaten och jeansen är två plagg som går att kombinera med det mesta i garderoben.

Stylingtips för dam – här är kläderna som matchar varandra

Från tidlösa vårjackor och kavajer till jeans och klänningar – vi har samlat de bästa modenyheterna just nu som alla passar riktigt fint tillsammans.

1. Kort trenchcoat, Gina tricot

Det absolut trendigaste ytterplagget våren 2024 är utan tvekan trenchcoaten, som vi ser i många olika utföranden och designs. För den som tycker om estetiken men kanske upplever att en lång trenchcoat är något svårstylad i vardagen finns det denna säsong många kortare varianter att välja på. Den här korta trenchcoaten har en riktigt elegant skärning och blir extra mångsidig och lättstylad. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Kort beige trenchcoat med bred krage från Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

2. Stickad jacka, Arket

Den här stickade jackan i en så snygg mörkblå nyans blir ett elegant och bekvämt alternativ till en klassisk kavaj eller vårjacka. Den har en minimalistisk design som förhöjs av de stora fickorna fram och går att matcha med nästan allt i garderoben. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Mörkblå stickad jacka med krage, stora fickor med lock och dragkedja fram från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.
Annons

3. Vit jeanskjol, Lindex

Den långa jeanskjolen är som bekant på uppgång på modescenen, och våren 2024 är den ett riktigt bra alternativ till jeans när du vill ha en materialmix i din outfit. Bär den här vita varianten med allt från stickade tröjor eller en trendig sweatshirt till kavaj eller den stickade jackan för en trendsäker look. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Vit lång jeanskjol med slits fram från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

4. Loafers, Duffy

En av de mest användbara och mångsidiga skorna när våren kommer är utan tvekan loafern. Om du väljer en tidlös variant så kommer du att kunna bära den säsong efter säsong och kombinera den med nästan allt i din garderob. Dessa loafers med klassisk design passar lika bra till jeans och kostymbyxor som kjol och klänning i vår. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta tidlösa loafer för dam från Duffy
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

5. Kavaj, MQ

Nu när vi sakta med säker går mot varmare tider vill vi satsa på plagg som är lätta att styla över säsong. En kavaj är just ett sådant plagg eftersom den funkar både som klassisk kavaj inomhus och som en vårjacka utomhus. Denna i beige har en rak modell som ger en lyxig känsla. Den finns dessutom även i klassiskt svart. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

klassisk beige kavaj med rak modell för dam från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

6. Hoodie, & Other Stories

Sportiga influenser kommer stort i vår och går att ta in i looken på många olika sätt. Ett snygg sätt att göra det på är att satsa på en stilren hoodie, som går att matcha med allt från sportiga leggings till eleganta kostymbyxor eller under kavajen. Den här svarta huvtröjan har en minimalistisk design som går att styla på mängder av olika sätt. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Minimalistisk svart hoodie för dam från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

7. Satinkjol, Kappahl

Den tidlösa midikjolen är riktigt enkel att styla och gör sig lika bra på fest som till kontoret. Den här har en elegant siluett och är gjord i ett lätt glansigt material. Den finns i flera färger, se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Ljusbrun lång satinkjol med fint fall från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

8. Sneakers, Saucony

Dessa sportiga sneakers har en trendig "dad shoe"-design och funkar numera att bära till såväl helgpromenaden som kontoret, och går att styla till både casual och mer uppklädda tillfällen. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Vita dad shoe-sneakers från Saucony
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

9. Jeansklänning, Cos

Utöver den trendiga jeanskjolen så har även jeansklänningen fått sig ett rejält uppsving och blivit något av ett trendplagg – inte konstigt då den både är snygg och går att styla efter både väder och tillfälle. Den här ärmlösa denimklänningen i midilängd har ett stilsäker uttryck och kan matchas med såväl bara ben som jeans i vår och sommar. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Midilång ärmlös jeansklänning med synliga och råa sömmar från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

10. Vardagsväska, Stylein

Till vardags är det så gott som ett måste med en bra vardagsväska som får plats med det nödvändiga. Den här väskan har en rymlig form som låter dig att få plats med allt du behöver, och en tidlös design som du inte tröttnar på. Den kommer dessutom med en innerväska där du kan samla mindre föremål. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Svart stor rymlig väska i modellen Yacht från Stylein
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

11. Plisserad topp, MQ

En klassisk vit eller svart t-shirt passar med så gott som allt, men ibland vill man ha något lite roligare som samtidigt är lättstylat. Den här plisserade toppen med långa ärmar vågiga kanter är en bra bastopp som går att matcha med allt från kostymen till minikjolen och därmed platsar såväl på kontoret som festen. Se mer och köp toppen här (reklamlänk).

Svart plisserad topp med långa ärmar och vågiga kanter från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

12. Jeans, Cellbes

Ett par jeans slår verkligen aldrig fel! Denna ljusa variant modell har trendigt vida ben som vi ser extra mycket av för tillfället och är dessutom riktigt sköna tack vare den lösa passformen. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
Ljusa vida jeans för dam från Cellbes
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

13. Pumps, & Other Stories

Vi ser mycket spetsiga tår på pumps, ankelboots och stövlae just nu, och dessa snygga skor kombinerar dessutom det med en annan stor trend våren 2024: skira material. De har en liten taxklack och de vackra formerna gör att de går att bära med många olika typer av plagg. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Svarta pumps med låg taxklack, spetsiga tår och skir genomskinlig överdel från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons