Artikeln innehåller reklamlänkar
modenyheter som matchar varandra – så stylar du dem

Oavsett om du satsar på en stark basgarderob, en capsule wardrobe med ett fåtal, väl utvalda, plagg eller bara vill undvika klädstress om morgonen så finns det ett knep som är extra bra att ta till: att se till att alla dina plagg matchar varandra. Självklart finns det några undantag i varje garderob, men det är faktiskt enklare än vad man kan tro att få till en riktigt mångsidig garderob.

Matcha plagg med varandra

Det finns tre saker att hålla koll på för att dina plagg ska matcha varandra:

1. Skärning och design

En otroligt extravagant klänning eller topp med annorlunda skärningar, cutouts, paljetter eller liknande kan vara svår att matcha med många andra plagg. Med det inte sagt att den inte förtjänar en plats i din garderob – men om garderoben bara består av den typen av plagg kan det vara svårt att sätta ihop en outfit av dem.

2. Färger och mönster

De senaste säsongerna har vi sett massor av snygga ton i ton-looks i beige, brunt och andra sobra nyanser – och vi älskar det! En genomgående färgskala är dessutom riktigt effektiv för att knyta ihop plagg med olika stilar, material och till och med mönster.

3. Din personliga stil

Det viktigaste är att komma ihåg vad just du gillar! Älskar du mönster och färg och vill bära rutigt med blommigt och maxa med olika nyanser? Kör på! Om du däremot är i behov av lite modeinspiration eller bara få några nya idéer till looks att satsa på så har vi nedan samlat några stilsäkra plagg som vi gärna bär ihop med varandra.

Claire Guillon

Stylingtips – här är kläderna som matchar varandra

Från kappor och dunjackor till byxor, jeans och stickade plagg – vi har samlat de bästa modenyheterna just nu som alla passar riktigt fint tillsammans.

Stickad klänning Lindex

Den stickade klänningen fortsätter att vara ett trendplagg – inte konstigt då det är både snyggt och värmande under vinterhalvåret. Den här mörkblå klänningen har dessutom en snygg bred krage som kan bäras med dragkedjan öppen eller stängd. Se mer och köp klänningen här (länk till Lindex).

Den stickade klänningen fortsätter att vara ett trendplagg – inte konstigt då det är både snyggt och värmande under vinterhalvåret. Den här mörkblå klänningen har dessutom en snygg bred krage som kan bäras med dragkedjan öppen eller stängd.

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Kofta Wera

En stickad kofta är ett perfekt lager när du vill kunna ta på och av dig kläder för att hålla temperaturen på rätt nivå, till exempel om du rör dig både ute och inomhus. Den här beige stickade koftan är gjord i en lyxig ull- och silkesblandning som får den att kännas riktigt exklusiv. Se mer och köp koftan här (länk till Åhléns).

En stickad kofta är ett perfekt lager när du vill kunna ta på och av dig kläder för att hålla temperaturen på rätt nivå, till exempel om du rör dig både ute och inomhus. Den här beige stickade koftan är gjord i en lyxig ull- och silkesblandning som får den att kännas riktigt exklusiv.

Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

Väska Lauren Ralph Lauren

Till vardags är det så gott som ett måste med en bra vardagsväska som får plats med det nödvändiga. Den här väskan har en rymlig form som rymmer en hel del och en tidlös design som du inte tröttnar på. Den är gjord i skinnimitation och har en avtagbar portmonnä där du kan förvara det viktigaste. Se mer och köp väskan här (länk till Ellos).

Till vardags är det så gott som ett måste med en bra vardagsväska som får plats med det nödvändiga. Den här väskan har en rymlig form som rymmer en hel del och en tidlös design som du inte tröttnar på. Den är gjord i skinnimitation och har en avtagbar portmonnä där du kan förvara det viktigaste.

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Skinnbyxor H&M

Ett par skinnbyxor har blivit ett måste i många basgarderober, inte minst eftersom det är ett plagg som lyckas med konststycket att vara uppklädda och avslappnade på samma gång. Dessa byxor i skinnimitation passar lika bra med en stickad tröja som med partytoppen eller en krispig vit skjorta. Se mer och köp byxorna här (länk till H&M).

Ett par skinnbyxor har blivit ett måste i många basgarderober, inte minst eftersom det är ett plagg som lyckas med konststycket att vara uppklädda och avslappnade på samma gång. Dessa byxor i skinnimitation passar lika bra med en stickad tröja som med partytoppen eller en krispig vit skjorta.

Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Dunkappa Arket

Den minst sagt varma dunkappan har fått sig ett rejält uppsving de senaste säsongerna – inte minst under pandemin när vi spenderade mycket tid utomhus – och vi är inte beredda att göra oss av med den. Tvärtom är det ett plagg som kommer att hålla både stilen och värmen under många år framöver. Den här svarta dunkappan finns även i grönt, se mer och köp kappan här (länk till Arket).

Den minst sagt varma dunkappan har fått sig ett rejält uppsving de senaste säsongerna – inte minst under pandemin när vi spenderade mycket tid utomhus – och vi är inte beredda att göra oss av med den. Tvärtom är det ett plagg som kommer att hålla både stilen och värmen under många år framöver. Den här svarta dunkappan finns även i grönt,

Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Kavaj H&M

Nu när temperaturerna sjunker vill vi gärna bära plagg i tjockare och mer värmande material. Den här beige kavajen har inslag av ull vilket ger den en lyxig och mer rejäl känsla. Den finns dessutom i flera olika färger. Se mer och köp kavajen här (länk till H&M).

Nu när temperaturerna sjunker vill vi gärna bära plagg i tjockare och mer värmande material. Den här beige kavajen har inslag av ull vilket ger den en lyxig och mer rejäl känsla. Den finns dessutom i flera olika färger.

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Polotröja Lindex

En tunn polotröja i värmande merinoull är ett annat riktigt bra plagg att ha på hösten och vintern. Den här fina mullvadsgrå färgen blir ett fint mellanlager att bära med både neutrala nyanser och mer färgstarka toner. Se mer och köp polotröjan här (länk till Lindex).

En tunn polotröja i värmande merinoull är ett annat riktigt bra plagg att ha på hösten och vintern. Den här fina mullvadsgrå färgen blir ett fint mellanlager att bära med både neutrala nyanser och mer färgstarka toner.

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Midikjol Soyaconcept

Den tidlösa midikjolen är riktigt enkel att styla och gör sig lika bra på fest som till kontoret. Den här är gjord i skön viskos, se mer och köp kjolen här (länk till Åhléns).

Den tidlösa midikjolen är riktigt enkel att styla och gör sig lika bra på fest som till kontoret. Den här är gjord i skön viskos.

Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Halsduk Selected Femme

Att addera en värmande halsduk över outfiten är ett enkelt sätt att kunna bära något tunnare ytterplagg ett tag till, särskilt om du kombinera det med en stickad tröja eller kofta. Den här tidlösa halsduken är gjord i en ullblandning, se mer och köp den här (länk till Ellos).

Att addera en värmande halsduk över outfiten är ett enkelt sätt att kunna bära något tunnare ytterplagg ett tag till, särskilt om du kombinera det med en stickad tröja eller kofta. Den här tidlösa halsduken är gjord i en ullblandning.

Klicka på bilden för att komma direkt till halsduken.

Stickad tröja Zizzi

Härlig stickad tröja i en något längre modell och i en snygg mörkbrun nyans. Den har en hög krage med dragkedja och finns i storlek 42–64, se mer och köp tröjan här (länk till Ellos).

Härlig stickad tröja i en något längre modell och i en snygg mörkbrun nyans. Den har en hög krage med dragkedja och finns i storlek 42–64.

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Kostymbyxa Moss Copenhagen

Ett par kostymbyxor slår verkligen aldrig fel! Dessa svarta kostymbyxor har tidlösa raka ben och är gjorda i ett stretchigt material samtidigt som de ger en välklädd look. Se mer och köp byxorna här (länk till Ellos).

Ett par kostymbyxor slår verkligen aldrig fel! Dessa svarta kostymbyxor har tidlösa raka ben och är gjorda i ett stretchigt material samtidigt som de ger en välklädd look.

Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Väska Wera

Tidlös väska med en lång axelrem som kan bäras crossbody. Just den här varianten har en snygg oxblodsröd nyans, och den finns i fler fina färger. Se mer och köp väskan här (länk till Åhléns).

Tidlös väska med en lång axelrem som kan bäras crossbody. Just den här varianten har en snygg oxblodsröd nyans, och den finns i flera fina färger.

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Se mer:

Dödliga protester efter Mahsa Jina Aminis död – det här har hänt
0:54

Efter reklamen: Dödliga protester efter Mahsa Jina Aminis död – det här har hänt

(0:54)

Slå på ljud
Mest läst