Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Stylisten: Sex plagg jag aldrig skulle köpa

21 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAliona Hradovskaya
Modestylister klär både sig själva och andra så snyggt att man kan undra hur de får till det – men vilka plagg skulle de aldrig investera i?
Professionella stylisten Jamie Frankel, som jobbar med Harper's Bazaar och Elle, ger sina stora no-no's på modefronten.
Här är sex olika saker man ska undvika, om man vill tänka som en modestylist!
Annons
Moderedaktören tipsar: Sensommarens snyggaste klänningarBrand logo
Moderedaktören tipsar: Sensommarens snyggaste klänningar

1. Stora mängder kläder från fast fashion-kedjor

Fast fashion-kedjor som H&M, Gina Tricot, Zara och andra ska man försöka att inta handla för mycket på, tycke Jamie Frankel. För att kläderna ska vara så billiga som möjligt kommer det med stora mängder miljöfarliga utsläpp och miljöförstöring. Om man kan är det därför bättre att investera i färre plagg av bättre kvalitet, än att spendera hela sin budget på billiga trendplagg. Håll utkik efter miljövänligare alternativ och märken som jobbar med hållbart mode.

2. Vita stuprörsjeans

– Missförstå mig rätt, jag älskar vita jeans med vida ben, speciellt om det är i en off-white eller benvit nyans, men när det är stuprörsmodell så får jag bara en Real housewives of New Jersey-vibe, säger Jamie Frankel.

Annons

3. Samma plagg i alla färger

Om man hittar ett plagg man älskar är det lätt att frestas till att köpa flera versioner av den – samma klänning i alla tillgängliga färger. Men det är onödigt, menar Frankel.

– Du kommer antagligen ha på dig originalfärgen mest ändå. Det kanske är acceptabelt med t-shirts och linnen, men annars bör du vara kreativ med dina inköp.

4. Varje ny spännande trend

Ingen person passar i alla trender, så det är ingen idé att försöka hoppa på alla modetrender samtidigt.

– Ta inte trender på för stort allvar, säger Jamie Frankel.

Stylisten tycker i stället man ska investera i en stabil basgarderob, som man kan styla med trendiga accessoarer, eller en enstaka trendig topp.

5. Obekväma skor

Om skorna är obekväma redan när du testar dem i butiken, så är risken väldigt stor att du inte kommer vilja ta på dig dem hemma heller. Även om det är svårt att välja bort ett par vackra skor man har kärat ner sig i, så är det värt det i längden.

Annons

– Bara för att du älskar dem så mycket, så ska du inte ge efter den lilla rösten som säger ”jag kommer gå in dem”, för rent realistiskt så kommer du inte föra det. Om de är obekväma från början så finns det ingen mening med att köpa dem.

6. Överkänsliga material

De flesta älskar väl en tunt stickad tröja eller en vacker spetstopp, men är klädernas material för känsliga så blir det nästan läskigt att ha på sig dem, för att man är rädd för att de ska gå sönder.

– Om sanningen ska fram så är det ofrånkomligt att känsliga material kommer förstöras, och du kommer bli irriterad, säger Frankel.

Om plagget du tycker ser så fint ut i affären är för känsligt för att du kommer våga ha på dig det, så finns det ingen mening att köpa det överhuvudtaget. Tyvärr.

Källa: Pure wow.

Annons