Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Stylisten: Vanliga modemisstaget nästan alla gör – särskilt du som ofta bär svart

05 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftiktok, tt
Vi ser ofta svart som den perfekta färgen, en färg som alltid lyfter looken och gör vilken outfit som helst snyggare – men det visar sig att det inte alltid är fallet. Den här stylisten menar att nej, svart går inte ihop med allt!
Annons
Snyggt semestermodeBrand logo
Snyggt semestermode

Älskar du också färgen svart, sommar som vinter? Tycker du att svarta plagg är det enda du klär i? Då ska du genast läsa vidare...

Sophia Bayly, en stylist baserad i England, varnar nu för att para ihop svarta kläder med ljusare färger eftersom det ”instensifierar”och ibland förstör outfiten.

– Som personlig stylist har jag något kontroversiellt att berätta för dig, började hon i en TikTok-video.

Hon fortsatte:

Annons

– Och det vill säga, svart går inte ihop med allt.

Bayly uppmanar därefter, i sitt klipp, alla modefans att tänka på att ”svart är en kraftfull nyans”. Så, vill du ha på dig svart i dag? Tänk efter en extra gång. Speciellt om du planerar att matcha färgen svart med en annan kulör.

– Där du tror att du kanske neutraliserar en färg i en outfit, förstärker du den istället, slår Sophia fast.

Så ska du matcha dina svarta plagg

Stylisten fortsatte med att förklara färgteorin bakom hennes åsikt. Hon berättar att olika nyanser förstärker andra färger, till exempel en rustik orange som kompletterar ljusorange väl men intensifierar ljusblått.

– När en ljus färg kombineras med svart, skapar det en riktigt hög kontrast, säger hon på TikTok, och illustrerar, för att visualisera teorin, med en bild av någon som bär röda byxor med en svart topp.

– Och därför får du en väldigt djärv look. Även om det fungerar för vissa, kan det vara ganska intensivt för många. När färgen däremot paras ihop med vitt blir det röda mycket mjukare för ögat och mycket mer visuellt tilltalande.

Annons

Bayly försäkrade att du fortfarande kan bära svarta toppar med färgglada byxor – du måste bara vara noggrann med de nyanser du kombinerar svart med.

– Generellt sett ser kalla nyanser bättre ut med svart. Och det beror på att kalla nyanser har en svart underton, så det finns harmoni i undertonerna.

Bland dessa nyansfärger finns rosa, lila, magenta, blått och mörkgrönt.

– När du stylar varma nyanser som gul, orange eller limegrön, eller vilken pastellfärg som helst, vill du välja vit, krämfärgad eller en ljusare nyans att matcha med. Det kommer att skapa mer sammanhållning i din outfit.

Källa: The Sun

Annons