Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Supermodellens modeval engagerar! Är den klassiska jeanstrenden på väg tillbaka?

09 jan, 2024 
Bella Hadid jeanstrend 2024
Supermodellen Bella Hadid stylar jeansen med vårens stora trendfärg – se bilderna som får modevärlden att reagera! Är jeansmodellen på väg tillbaka?
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden

Modetrender kommer och går men denim är något som alltid består. Ett par klassiska jeans i garderoben är ett bra basplagg som går att använda året om och som enkelt går att dressa upp och ner. Men trots att jeansen är tidlösa så är finns det såklart även trender här, i alla fall när det kommer till jeansmodeller.

Under de senaste åren har jeansmodellerna skiftat rejält och gått från högmidjade stuprör till lågmidjat och vida modeller. Fjolåret bjöd på nostalgi från 00-talet då modeller som flare, puddle jeans och baggy-modeller var trendigt. Samtidigt har de klassiska raka modellerna legat på hyllan.

Annons
Vida jeans med kavaj
Vida jeansmodeller har varit heta i trendvärlden senaste året.
Lågmidjade jeans med vida ben
Lågmidjat komi tillbaka med storslagen entré under 2023.

När kommer skinny jeans och högmidjat tillbaka?

Vi är många (i alla fall 80-och 90-talister) som längtar efter att de raka, tighta stuprörsjeansen ska komma tillbaka in på trendkartan – och kanske har vi precis bevittnat starten av det?

Trender sätts ofta utifrån de stora modevaruhusens visningar under modeveckorna runt om i världen. Men även kändisar, däribland Bella Hadid, kan vara med och påverka vad som kommer bli trendigt härnäst.

Annons

Vem är Bella Hadid?

Bella Hadid är en 27-årig amerikansk modell som i dag är en av de mest framgångsrika modellerna inom modevärlden. Hon är dotter till den tidigare modellen Yolanda Foster och arkitekten Mohammed Hadid och är syster till Gigi Hadid, som även hon är en framgångsrik modell. Hon anses vara en trendsättare internationellt och hamnar ofta i blickfånget när det gäller modeval.

Systrarna Hadid och mamma Yolanda.
Från vänster: Bella Hadid, Yolanda Foster och Gigi Hadid.

Det är australienska Vogue som plockat upp nyheten att Hadid synts ute på New Yorks gator med ett par raka, högmidjade jeans. Det är inte skinny jeans men kanske är det starten av en resa tillbaka mot gamla trendtider?

Annons
Bella Hadid raka jeans
Bella Hadid i ett par raka jeans med smal passform.
Bella Hadid jeans
Tar hon tillbaka trenden med raka, högmidjade jeans?

Hon stylar dem med en blå topp (som för övrigt är en av vårens stora trendfärg) och en svart kavaj, svarta boots och svart väska. Enkelt, stilrent och snyggt!

Annons