Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Därför förstör svarta skor stilen

26 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
brunett med jeans och svarta skor
Det sägs att svarta skor passar till allt – men stämmer verkligen det?
Modeexperten Chi Li håller inte med, och menar snarare att svarta skor kan förstöra en hel outfit.
– Svart kan göra att en hel outfit blir obalanserad, säger Chi Li till The Sun.
Annons
Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023Brand logo
Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023

Du har säkert fått höra att svarta skor passar till allt, och att ett par svarta stövlar eller pumps kan rädda vilken outfit som helst. Många av oss har en skogarderob som är till majoriteten fylld av svarta skor i olika modeller, men det är inte säkert att det faktiskt är det som är bäst för just din stil.

Beroende på vad du tycker om att ha på dig så kan svarta skor faktiskt förstöra en hel outfit, menar modeexperten Chi Li. Li driver modesajten Petite Dressing, och har hundratusentals följare på olika sociala medier, som tar del av hennes stylingtips och -knep.

I en artikel i The Sun menar Chi Li att det i de flesta fall finns bättre alternativ till svarta skor. Om du bär ljusare färger, som ljus denim eller pasteller, så förstörs looken av svarta skor, som blir för stark kontrast.

– Svart kan göra att en hel outfit blir obalanserad, säger hon.

Kvinna med svarta pumps.
Svarta skor är inte svaret på alla modeproblem.

Modeexperten: Svarta skor gör att benen ser kortare ut

Chi Li säger också att hon själv lätt hamnar i fällan att ta på sig ett par svarta pumps när hon ska gå på fest, men att detta i stället kan förta den festliga känslan. Därför rekommenderar hon i stället ett par klackar i metallic som guld eller silver.

Annons

Till en vanlig sommarlook, som ljusa jeans, shorts eller klänning, är det snarare vita skor som kan hjälpa looken, hellre än svarta. Vita sneakers eller tygskor är ett säkert och fräscht alternativ till ljusa sommarkläder.

Chi Li är expert på att klä korta kvinnor, och har många tips på hur man får sig själv att se längre ut. Att bära svarta skor, framförallt till ljusa kläder, kan göra att man ser kortare ut än man är. Om man i stället matchar med skor i en nyans nära ens egen hudfärg så kommer det inte ha den effekten. Samma sak gäller vita eller ljusa byxor.

– Matcha byxornas färg med skorna du har på dig, det kommer göra underverk.

Annons