Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Svenska Aéryne storsatsar i USA – tjuvkika på sommarkollektionen redan nu!

30 jan, 2018 
AvSanna Hallert
Fransk-svenska Aéryne startades av Siri Vikman för bara några år sedan men modemärket som satsar stenhårt på prisvärd och etisk produktion av plagg har redan gjort stora framgångar. Nu väntar USA och ett helt nytt produktionssätt där köparen kan följa hur plagget sys upp.
Annons

Fransk street style kombinerat med skandinavisk minimalism, så har Siri Vikman tidigare beskrivit modestartupen Aèrynes estetik – en inriktning som gjort succé. Sedan något år tillbaka finns Aèrynes kläder att köpa på deras egen plattform såväl som stora näthandelsajterna Nelly.com, Asos och Na-Kd. Nu är siktet inställt på USA och nyligen gick en affär i land med The Park Showroom som garanterar försäljning på över 130 miljoner svenska kronor de närmaste 3 åren.

Läs även: Svenska trenden tar över världen – nu vill alla vara lagom

Det som skiljer Aéryne mot andra klädmärken är deras arbete med hållbart och etiskt produktion av plagg. Just nu utvecklas ett helt nytt system för att tillverka kollektionerna.

– Vi arbetar med ett nytt sätt att producera kläder, från massproduktion till on demand. Med andra ord tillverkas kläderna efter beställning och genom vårt system kan man då se vem som har sytt plagget, vad personen tjänar i timmen, vad plagget har material och hur man återvinner plagget, berättar Aèrynes grundare Siri Vikman i Sveriges radio.

Annons

Sommarens kollektion går i starka färger med vackra tryck. Nedan kan du tjuvkika på sommarkollektion för 2018!

Redan nu går det att hitta vårnyheter på bland annat Aérynes hemsida:

Annons
Jumpsuit med ringdetalj, 899kr.
Peplumblus med panoramatryck, 499kr.
Sammetsklänning med knytning, 799kr.
Annons