Med färg och mönster har fyra av Toms skomodeller omvandlats av & Other Stories. I kollektionen ingår nytolkningar av den klassiska slip-in-skon Alpargata, signatursandalen Lexie samt två helt nya modeller, en dekonstruerad Alpargata i mocka och Palmera Chukka som är en snörkänga i mockasininspirerad modell.

Läs även Möbeldesigner tolkar Palmgrens klassiska rottingväska

Inspirationen för kollektionen har hämtats från Venice Beach i Los Angeles, där TOMS har sin bas och där & Other Stores nyligen öppnat en designatelje. Och det är även där bilderna på kollektionen har plåtats av den Venice-baserade fotografen Natalie Joos.

Läs även Åk på weekendresa – här är 6 underbara europeiska storstäder

Ytterligare en gemensam nämnare är de båda företagens välgörenhetsarbete, varje såld Toms-sko genererar ett par till ett behövande barn, och klädkedjan är en partner till ett projekt i Indien som satsar på utbildning i engelska för kvinnor.

– Välgörenhetsaspekten ger denna kollektion en extra dimension. Med inspiration från Toms grundfilosofi om att två främlingar på varsin sida av jorden kan berika varandras liv har vi skapat denna kollektion. Målet har varit att kombinera modern form och utsmyckningar på ett autentiskt och välgjort sätt, säger Georgina Le Toqueux, designer på & Other Stories i ett pressmeddelande.

Kollektionen lanseras hos TOMS och & Other Stories på Biblioteksgatan i Stockholm tisdagen den 11 april.

Läs även H&M lanserar nytt varumärke i höst

 

Mer läsning

Femina