Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Svenska modejätten JC Jeans Company går i konkurs

25 apr, 2019 
AvSofia Börjesson
Den klassiska klädkedjan JC har begärt sig själva i konkurs. Det innebär slutet på nästan 60 års affärsverksamhet för modeföretaget.
Annons

JC Jeans Company har lämnat in en egen ansökan om konkurs till Stockholms tingsrätt. Det meddelade Breakit och flera andra nyhetssajter under torsdagsmorgonen. JC står bland annat bakom det egna jeansmärket Crocker.

Företaget har under en längre tid haft vikande ekonomi och har genomgått en företagskonstruktion innan beskedet om konkurs kom. Ett 30-tal butiker och omkring 250 anställda berörs.

Historisk svensk modebutik

Den svenska modekedjan JC grundades 1962 av Arne Karlsson och Gunnar Lenfors i Helsingborg, och hette då Junior Center. Planen var från början att endast erbjuda kläder till barn och ungdomar.

På 1990-talet expanderade kedjan och antog namnet JC Jeans & Clothes. 2012 ändrades namnet ytterligare en gång, till JC Jeans Company, och det fanns då omkring 145 JC-butiker i Sverige, Norge och Finland.

Från 2013 ägdes JC Jeans Company av kinesiska Denim Island AB, men under 2017 klev den förra styrelseledamoten Ilya Meric in som ny ägare.

Läs mer:

Annons