sofi och frida fahrman sequelle

I Sofi och Frida Fahrmans nya modesatsning Seaquelle har plast och fiskenät som samlats in från havet fått nytt liv i form av badplagg med hög modegrad. Systrarnas nya varumärke har precis släppt sin första kollektion, bestående av bikinis och baddräkter i blå, solgula och korallröda toner.

Namnet Seaquelle är lite av en ordlek, förklarar Frida Farhman.

– Eftersom vi älskar hav och bad, så kändes ”Sea” självklart, sen gillar vi att leka med ord och skapa en djupare mening. Men vi har också fått in engelskans sequel, som relaterar till vårt cirkulära tänk som vi vill fortsätta med. Vi sluter cirkeln mellan hav och bad, säger hon.

frida fahrman

”Jag älskar att bada och är definitivt ingen badkruka”, berättar Frida Farhman.

Inspirationen till kollektionen kommer från skandinaviska bad, med fokus på feminin passform och komfort.

– När det kommer till smockdetaljerna så är det något jag alltid älskat och letat efter. Det får badplagget att se lyxigare ut vilket gör att man kan bära det ”on and off beach”, säger Sofi Farhman, som ser fram emot att bära badplaggen på sitt landställe i Stockholms ytterskärgård.

– Jag längtar dit! Min målbild är att ta en havskajak en tidig morgon för att sedan ta ett dopp från valfri mjuka och solvarma klippa. Sedan har vi en annan plats som jag längtat tillbaka till, Montauk. Under mina år i New York så var det här platsen jag andades in ny inspiration och energi. Jag kommer börja min semester på en av dessa milslånga stränder. Och med lite tur fånga en surfvåg, säger Sofi.

sofi farhamn

Sofi Fahrmans tre modemåsten i sommar: ”Klänningar med ‘puffy shoulders’ – jag har hittat en i jeanstyg – dekorativa sandaler och så kommer jag söka skugga under en bucket hat.”

Att jobba ihop som systrar är ”fantastiskt på många sätt”, menar Frida.

– Vid det här laget vet vi nog hyfsat vad den andre vill och tänker. Vi kompletterar varandra, då vi har lite olika målgrupper som vi båda känner väl. Mestadels tänker vi lika kring tycke och smak, och det blir heller ingen större diskussion om vi inte gör det – vi är ju ett helt team med fler än bara oss inblandade dessutom, säger hon.

Seaquelle kommer kontinuerligt att lansera nya plagg, istället för att jobba med fasta kollektionssläpp. Och följarna är i högsta grad delaktiga i processen, menar systrarna.

– Vi kommer att tillsammans med våra Seaquelle-följare hjälpas åt att ta fram nästa kollektion. Vi kommer vara lyhörda och plocka upp vad som uppskattas och önskas, säger Sofi.

Seaquelle finns att köpa på Seaquelle.com och lanseras inom kort på Åhlens.se.

Läs även:

Systrarna Fahrman lanserar badmodemärket Sequelle

Sofi och Frida Fahrman släpper ny mamma-barn-kollektion

Sofi Fahrman berättar om sin skräckförlossning

Mest läst