stilrena kavajer och blazers

Våren är på ingång, samtidigt som vi befinner oss i det väldigt typiska aprilvädret med regn och rusk blandat med solsken. Med andra ord kan vi inte packa undan vinterkläderna och gå all-in på vårgarderoben riktigt än. Plaggen som räddar oss under den här mellansäsongen är de som är mångsidiga och som kan bäras lager på lager.

Ett givet sådant plagg är den något oversized kavajen, som passar bra att bära under vinterkappan. När våren äntligen är här så förvandlas den till den perfekta vårjackan, som är lika snygg med en stickad tröja under som till den somriga klänningen.

Genom att satsa på en variant i klassiska nyanser som beige, brunt, svart, mörkblått eller grått så blir kavajen ett plagg som kommer att platsa i din basgarderob under många år framöver. Perfekt om du vill gå mot en mer hållbar capsule wardrobe med färre plagg som du använder under en längre tid!

kvinna i en snygg våroutfit med klänning, byxor och kavaj
Foto: TT/REX

Snygga tidlösa kavajer i klassiska färger

Vi har samlat 22 snygga kavajer i tidlös design som du kan bära under många år framöver. Just nu satsar vi gärna på svenska designers och kvalitativa plagg i lyxigare material som ull, linne och silke. Vilken variant väljer du?

Mörkblå kavaj från Filippa K

Mörkblå kavaj i en längre modell från Filippa K. Den har två knappar och två fickor framtill, en innerficka samt slits bak och finns här (reklamlänk från Wakakuu).

beige ullkavaj från & Other Stories

Beige oversize kavaj från & Other Stories. Den har två knappar samt fickor fram och finns här (reklamlänk från Adtraction).

brun linnekavaj från H&M

Brun oversized kavaj från H&M. Den är gjord i en linnemix, har fickor och en knapp fram och finns här (reklamlänk från Adtraction). Den finns även upp till storlek 4XL hos H&M+ här (reklamlänk från Adtraction).

svart dubbelknäppt kavaj från Dagmar

Svart dubbelknäppt kavaj från Dagmar. Den är gjord i tencel och linne, har diskreta axelvaddar och finns här (reklamlänk från Wakakuu).

Beige kavaj från Ellos Collection

Beige kavaj i ullmix från Ellos Collection. Den har två knappar och fickor samt dekorativa sömmar framtill.

Beige linnekavaj från Ganni

Beige linnekavaj från Ganni. Den har en knapp fram samt två fickor och en bröstficka. Du hittar den här (reklamlänk från Wakakuu).

svart dubbelknäppt kavaj från H&M

Svart dubbelknäppt kavaj från H&M. Den har fickor fram, knappar vid ärmsluten och finns här (reklamlänk från Adtraction).

rutig kavaj från gina tricot

Rutig kavaj från Gina tricot. Den har en oversize passform, två knappar och fickor fram och finns här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

kavaj med rundad skärning från Totême

Svart kavaj i ullblandning från Totême. Den har en rundad skärning fram, markerade axlar och vida ärmar och finns här (reklamlänk från Apprl).

beige kavaj i silke och linne från H&M

Beige kavaj i linne och silke från H&M Premium Collection. Den har en något oversized passform, en bröstficka och fickor samt en knapp framtill och finns här (reklamlänk från Adtraction).

Rutig kavaj från & Other Stories. Den är gjord i en ullblandning, har dubbelknäppning samt en något oversized silhuett och finns här (reklamlänk från Adtraction). Du hittar en liknande variant i rosa här (reklamlänk från Adtraction).

mörk beige kavaj från gestuz

Mörkbeige kavaj från Gestuz. Den har inslag av ull, har två knappar och fickor fram och finns här (reklamlänk från Wakakuu).

svart kavaj med skärp från ellos collection

Svart kavaj från Ellos Collection. Den har ett bälte i midjan, tunna axelvaddar.

brun lång rak kavaj från stylein

Brun dubbelknäppt kavaj från Stylein. Den är gjord i en rak, längre modell, har fickor fram.

vit rak kavaj från monki

Vit oversized kavaj från Monki. Den har en knapp framtill och finns här (reklamlänk från Adtraction).

grön oversized kavaj från anine bing

Grön oversized kavaj från Anine Bing. Den är gjord i ull, har två knappar och fickor fram och finns här (reklamlänk från Wakakuu).

beige dubbelknäppt kavaj från vero moda

Beige kavaj från Vero Moda. Den är dubbelknäppt, har tunna axelvaddar.

svart kavaj med skärp från acne studios

Svart kavaj från Acne Studios. Den är gjord i ull och mohair, har en dubbelknäppt omlottskärning fram samt knytning i midjan och finns här (reklamlänk från Wakakuu).

figursydd rutig kavaj från stylein

Figursydd rutig kavaj från Stylein. Den är dubbelknäppt med klädda knappar, har tunna axelvaddar och finns i flera olika färger.

mullvadsfärgad kavaj från Arket

Mullvadsfärgad kavaj från Arket. Den har en knapp och två fickor fram samt en bröstficka och finns här (reklamlänk från Adtraction).

svart lång kavaj från hm

Vit dubbelknäppt kavaj från H&M. Den har en rak passform, två fickor och finns här (reklamlänk från Adtraction).

svart lång kavaj från gestuz

Svart kavaj från Gestuz. Den är dubbelknäppt, har diskreta axelvaddar.

LÄS MER:

Säsongens snyggaste jeans – 15 bra köp

20 mönstrade klänningar att möta våren och sommaren i

Här hittar du prinsessan Sofias snygga favoritväska – till budgetpris

1:43

Efter reklamen: DE VIKTIGASTE MODETRENDERNA VÅREN 2021

(1:43)

Utvald läsning

Femina