Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Tidning i t-shirts form

16 apr, 2010 
AvSanna Åkesson
Annons
Tpost

T-post är ett unikt svenskt företag som trycker nyheter på insidan av miljövänliga t-shirts. Det är en produkt tänkt att prenumereras på och som var femte vecka i så fall dimper ner i din brevlåda. Nyheten sitter på ryggens insida och är baserad på olika intressanta händelser och fenomen som varit aktuella under perioden. På framsidan är det ett tryck av nyheten tolkat av en designer och för varje nummer är det en ny formgivare som får äran att kreera trycket. Peter Lundgren är grundaren av T-post, vi har ställt 5 snabba frågor till honom.

Varifrån kommer idén till T-post?

– Det började som ett kul sidoprojekt där vi ville hitta ett nytt sätt att förmedla nyheter på. Ett sätt som får människor att tänka till en extra gång, som engagerar och skapar eftertanke. Tanken med T-shirtarna är att bäraren själv ska reflektera över nyheten och sedan blir det på hans eller hennes ansvar att sprida sin syn på det aktuella ämnet.

Annons

Hur många prenumeranter har ni?

– Vi skickar tröjor till över 2 500 prenumeranter varje gång och de finns spridda i fler än 50 länder över hela världen. Idag har sidoprojektet växt till ett heltidsföretag där vi är en redaktion på tio personer.

peterlundgren

Peter Lundgren

Hur väljs nyheten ut?

– Vi har en nyhetsredaktör som ständigt letar nyheter från hela världen. Hon använder sig av allt från tidningar till bloggar och TV i sitt sökande. Sedan går vi tillsammans igenom dem och väljer vilka vi vill använda oss av. Oftast är det en symbios av olika händelser som skrivs samman som en blandning av en nyhetsartikel och en krönika.

Var hittar ni de grafiska designers ni samarbetar med?

– Det kan vara från precis var som helst i världen. Ibland hittar vi dem och ibland hör de av sig till oss. Deras jobb blir att översätta den tryckta nyheten i bild som sedan blir t-shirtens framsida.

Vilken är din favorit t-shirt?

– Av alla 53 nummer vi hittills gjort lyckas på något vis alltid den senaste bli favoriten. Så den som kommer ut i början på maj lär bli vår snyggaste någonsin!

Tshirt.Tpost

T-shirt från T-post

För att börja prenumerera tryck här

Annons