Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Trendiga höstjackan – som kändisarna älskar

18 aug, 2023 
AvStina Meyerson
FotografInstagram/@lucywilliams02/@matildadjerf
Trendig skinnjacka dam
Även om skinnjackan är en klassiker som aldrig lär försvinna, så är den också särskilt het i höst.
Just nu är faktiskt en läderjacka i svensk design på tapeten, och till råga på allt är den också hållbart producerad av vintage- och restmaterial.
Spana in jackan från det Stockholmsbaserade märket som både världsstjärnor och svenska modeprofiler älskar!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Ett av världskända stilikonen Hailey Biebers signum är definitivt läderjackan. Stjärnan syns ofta klädd i en oversized modell i vintagestil – och titt som tätt återgår hon till en specifik skinnjacka från ett svenskt småskaligt märke, som numera är känt som just Hailey Biebers nordiska favorit.

Men hon är definitivt inte den enda kändisen som har förälskat sig i just den skinnpajen. Andra världsstjärnor som Kendall Jenner, Gigi Hadid och Gala Gonzalez har också dragit på sig exakt samma jacka, såväl som stora svenska modeikoner såsom Elsa Hosk och Matilda Djerf.

Jackan i vintagestil, som blivit kändisarnas favorit och en riktig snackis, kommer från Stockholmsbaserade Worn Vintage.

Märket grundades år 2020, med målet att blåsa nytt liv i gamla och använda material, som del av slow fashion-rörelsen. I butiken hittar du dels utvalda vintageplagg, men också egendesignade jackor som görs av återanvänt material eller rester från textilindustrin.

Annons

Här är jackan som kändisarna älskar

Hailey Bieber, och flera stjärnor med henne, har införskaffat sig flera olika modeller från vintagemärket. Men en jacka sticker definitivt ut som kändisarnas främsta favorit, och är en av Worn Vintages designade.

Jackan går att hitta i två olika utföranden, Signature Leather Jacket och Faded Leather Jacket. Jackan är i en boxig, oversized modell med vintagekänsla, och finns i helsvart eller i brunt eller svart med urblekta kanter för ännu starkare vintagevibbar.

Spana in hur stjärnorna stylar jackan!

Spanska supermodellen Gala Gonzalez pryder sin helsvarta look med sin Faded Leather Jacket i brunt, ihop med accessoarer i klara accentfärger.

Hon bär även jackan i svart, till en festligare outfit med en brun mockaklänning, klackar och höga strumpor.

Influencern och företagaren Matilda Djerf, som slagit igenom stort internationellt med sin ”Scandi girl”-stil, bryter av sin ljusa prydliga look med den bruna vintageinspirerade jackan.

Annons

Modeförebilden låter också sin skinnjacka stå som kontrast mot hennes nätta skor och tunna rosa klänning.

Londonbaserade stylisten och medieprofilen Lucy Williams är också förtjust i den populära skinnpajen. Hon bär den ihop med jeans, t-shirt och svarta skor och accessoarer.

Modeprofilen bryter också av sin läderjacka med en silkig virkad väska i en varmare ton.

Så stylar moderedaktören skinnjackan i höst

I höst är läderjackan ett riktigt trendplagg – och Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm är en av många som plockar fram den ur garderoben den här säsongen. När det kommer till höstmode är hon sugen på enkla, stilrena outfits och menar att skinnjackan blir pricken över i.

– I höst satsar jag på minimalism och toppar looken med höstens it-jacka! Skinnjackan är väldigt lättstylad och kan dressa upp vilken outfit som helst. Jag bär den gärna med ett par lågmidjade kostymbyxor och en skön tröja från basgarderoben – enkelt och snyggt, säger hon och fortsätter:

– Vill du vara trendsäker, men känner att den låga midjan inte är för dig? Para ihop läderjackan med en maxikjol i denim och ett par höga stövlar istället.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons