Kaia Gerber är en av kändisarna som bär skon.
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din look
0:53

Efter reklamen: Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din look

(0:53)

Slå på ljud

Den här säsongen har många olika skomodeller trendat. Vi har sett hur klassiska loafers fått ett uppsving, nya versioner av crocs äntrat modescenen och nu när augusti gjort sitt intåg har de höga stövlarna gjort likaså.

Men den mest bekväma – och även mest beständiga trenden – måste ändå vara ett par snygga sneakers.

Det finns många heta sneakersmodeller den här säsongen, men en av de allra trendigaste skorna är ett klassiskt par som syns på många stora stjärnors fötter just nu. De må kännas moderna, men de här retrovarianterna har faktiskt anor tillbaka till såväl 50- som 70-talet.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Här är höstens hetaste sneakers

Den heta gympaskon är ingen mindre än Adidas populära modell Samba. Och för dig som inte vill behöva lägga en massa tid eller pengar för att införskaffa höstens dojor så har vi goda nyheter. Den trendiga skon är nämligen både lättillgänglig och säljs till ett överkomligt pris.

Och visst är det härligt att en så gammal sko fortfarande känns helt rätt?

Om vi ser tillbaka på den ursprungliga Samba-skon så måste vi faktiskt blicka ända bak till år 1950, då den först släpptes – och sedan dess har modellen varit ett av märkets allra mest säljande sko.

Stylisten: Här är höstens absolut trendigaste kappa

Efter lanseringen syntes den främst till i olika idrottssammanhang, men allra mest associeras modellen kanske till 1970-talets fotbollskultur, skriver Vogue.

På 1990-talet var skon fortfarande lika het – om inte hetare, och hade stegat in i populärkulturen. Bland annat syntes de frekvent på Liam och Noel Gallagher i Oasis, skriver tidningen.

Här bär stjärnorna populära retroskon

I dag är skon inte heller reducerad till sport- eller träningssammanhang, utan är mer en slags streetstyle-sko. Och det står verkligen klart att den klassiksa modellen är här för att stanna, och inte minst för de är många av de största stjärnornas favoriter just nu.

Samba-skon syns exempelvis ofta till på världskändisar som Hailey Bieber, Kaia Gerber, Katie Holmes och Emily Ratajkowski.

Hailey Bieber bär Adidas Samba-sneakers

Stilförebilden Hailey Bieber stylar sina Samba-sneakers med ett par rejäla nedrullade tubsockor, till sin enkla vardagsoutfit.

Kaia Gerber bär Adidas Samba-sneakers

Modellen Kaia Gerber jobbar med kontraster och låter midikjolen och trenchcoaten brytas av med de sportiga skorna.

Modechefen: Så stylar du brunt trendigt i höst

Katie Holmes bär Adidas Samba-sneakers

Skådespelaren Katie Holmes rockar ett par svarta Samba-skor på stan.

Emily Ratajkowski bär Adidas Samba-sneakers

Modellen och skådespelaren Emily Ratajkowski satsar på helvitt med svarta detaljer.

Mest läst