Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Moderedaktören: Här är allt du vill veta om säsongens trendigaste sko

16 nov, 2023 
AvMichelle Lannerhjelm
FotografInstagram, TT
Trendiga vinterskor dam 2023
Den ikoniska skon har klättrat sig upp på modelistan igen!
Moderedaktören listar allt du vill veta om trenden och vilka modeller du ska satsa på i vinter.
Annons
Vintermode - outfits att inspireras avBrand logo
Vintermode - outfits att inspireras av

Under AW21, (höst- och vintersäsongen 2021), låg Miu Miu i framkant med vilka skor som skulle göra comeback. Med inspiration från det hårda klimatet, landskapet och strävan efter okända mål, bjöd lyxvarumärket på en iskall show i afterski-anda, mitt i hjärtat av de italienska alperna.

Overall dam och vadderade skor dam. Miu Miu.
Miu Miu AW21.

Två år har gått och vi kan definitivt säga att Miu Miu visade vägen för att väcka den ikoniska trenden till liv igen. Vintern 2022 cirkulerade skomodellen på bland annat TikTok med captions ”på jakt efter de omtalade skorna”, där de gick från butik till butik för att hitta de utsålda favoriterna. Som vi vet, när det gäller trender, så tar det ett tag innan de växer till liv. Denna vinter har trenden växt sig stark och vi blickar mot fyllda skobutiker av vadderade boots.

Annons

Vinterskor dam 2023: Så startade trenden

Trender kommer och går, och som vi redan vet, var lyxvarumärket Miu Miu en av dom som satte de vadderade bootsen på modelistan (igen). De älskvärda skorna har faktiskt haft en längre resa än så.

Moon boot

Hur startade trenden? Jo, hemma i soffan hos självaste Giancarlo Zanatta. Han tog inspiration från både sportvärlden och tro det eller ej, självaste månlandningen själv. 1969 var året då den ikoniska skon, Moon Boot kom till liv. Året är nu 2023 och skomodellen har toppat modelistan igen, precis som den gjorde 1980 och år 2000. Ser vi ett återkommande mönster? Låt oss se om de kommer tillbaka 2040!

Moon boot dam under modeveckan i Köpenhamn.
Två it-girl iklädda Moon Boots under modeveckan i Köpenhamn.

Inuikii boots

Det omtalade märket Inuikii, som startade 2013, är framförallt kända för deras vadderade boots. Skon har under de senaste åren har setts som en nyfunnen skattkista för modeälskare (precis som Moon Bootsen).

Annons

De håller dig varm (och stilsäker), i stan som i skidbacken. Välj bland allt från den korta uggs-inspirerade varianten till knähöga vintervärmare.

Annons

Trendiga vinterskor – Köpenhamns modevecka

Köpenhamns it girls bjöd på ett fång av inspo under modeveckan inför AW23. Om de får bestämma, så är det definitivt den vadderade skon och skor med päls som gäller i vinter, och vi säger inte emot! Värme + mode = sant!

Foto: TT

Annons