Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Trendiga modeknepet som uppdaterar din garderob – utan att köpa nytt!

18 jan, 2024 
modeknep köpa nytt
Gratis, hållbart och roligt! Att uppdatera din garderob utan att shoppa känns rätt i tiden och rätt i hjärtat. Här är sko-knepet som kändisar och stylister använder sig av för att få stilen att kännas mer personlig och trendig!
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Att uppdatera sin garderob utan att köpa nytt låter nästan för bra för att vara sant, men det går faktiskt! Genom att använda sig av den så kallade ”wrong shoe theory” så kan din favoriter i garderoben få nytt liv och en helt ny stil.

Modeknepet har funnits länge men det var stylisten Allison Bornstein som myntade begreppet wrong shoe theory och skapade en modetrend på TikTok förra året. Hon står bakom boken Wear it well som lanserades under hösten 2023 och har skapat rubriker över hela världen med den så kallade sko-teorin.

Annons
Wrong shoe-theory i praktiken
Genom att tänka på ”fel sko-teorin” så kan du uppdatera din garderob utan att köpa nytt.

Det hela handlar enkelt och kort om att ha fel skor – till fel outfit. Något som i sin tur leder till en helt ny typ av outfit som till och med kan bli bättre än den som var tänkt till en början.

Allison Bornstein säger till Vouge att accessoarer i form av till exempel skor är något som kändisar använder sig av för att få en outfit att bli mer personlig och intressant – något vi icke-kändisar också kan ta efter. Och har du då en sko som inte direkt matchar med kläderna så får din stil det där lilla extra!

Annons
Sommarklänning med stövlar stylingtips
En outfit kan få en helt nyt look med ett par missmatchande skor!

Så, hur använder vi wrong shoe theory i praktiken?

Har du en maxiklänning så kan du matcha med ett par löparsneakers, har du en somrig kjol så kan du matcha den med ett par höstiga stövlar. En annan variant är att matcha uppklädda kostymbyxan med ett par sandaler eller flipflops – det finns så många varianter!

Ett enkelt sätt att testa teorin själv är att ta på dig en outfit som du brukar använda och sedan välja bort de skor som du brukar matcha med – och i stället ta ett par som du inte alls tänker ska passa. Det kan bli succé, vi lovar!

Klänning med cowboy boots
En maxiklänning med cowboy-boots! En fantastisk miss-match-styling!
Annons