Trendiga stövlar höst 2023
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av
0:46

Efter reklamen: Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

(0:46)

Slå på ljud

Är du osäker på vad du ska ha på fötterna i höst? Om du vill vara både stilsäker, bekväm och trendig den här säsongen så gör du rätt i att satsa på ett par boots!

Den heta höstskon kommer i många olika tappningar just nu, och flera av de allra trendigaste varianterna kan du mycket väl redan ha hemma i garderoben.

Här listar vi åtta modeller att satsa på 2023 – och avslöjar vilka stövlar du kan strunta i att lägga i varukorgen just nu, om du vill följa de senaste modeströmningarna.

Här är höstens trendigaste stövlar 2023

Klassiska stövlar

Knähöga stövlar
Foto: Claire Guillon/TT

Den knähöga stöveln är en evig klassiker av en anledning. Tidlös, stilren och lättstylad – denna säsong såväl som flera år framåt.

Boots med spetsig tå

Stövlar med spetsig tå
Foto: Claire Guillon/TT

Spetsiga tår sticker ut under mångas byxfållar i höst. Under hela 2023 har spetsiga tår blivit riktigt trendigt, och synts till på somriga slingbacks såväl som på klassiska boots eller knähöga stövlar.

Knähöga kängor

Höga kängor

Nina Urgell Cloquel

Foto: Claire Guillon/TT

För dig som gärna bär höga stövlar, men varken är ett fan av klackar eller känner för att lämna de gamla vanliga kängorna bakom dig, så är de knähöga kängorna ett utmärkt alternativ. I höst ser vi mycket av både klassiska Dr. Martens i hög modell samt tuffa motorcykelboots med spännen och nitar.

Ridstövlar

Ridstövlar
Foto: Photoeventshd/Shutterstock/TT

Ytterligare ett alternativ för dig som prioriterar bekvämlighet i höst är de klassiska ridstövlarna. Ett riktigt trendigt – och promenadvänligt – alternativ!

– Ridstövlarna, eller boots med höga skaft som dee också kan kallas, har legat i modetoppen sedan ett år tillbaka och det är tydligt att de är här för att stanna. Från trendigt chunky till den enkla, klassiska varianten – vad du än väljer så blir det rätt, tycker moderedaktören.

Denimboots

Denimboots
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Shutterstock/TT

Få har nog missat den rådande dubbeldenim-trenden, det vill säga att para plagg i denim med andra jeansplagg eller accessoarer. I höst får även bootsen gärna vara i denim, för att göra outfiten komplett.

Voluminösa stövlar

Rynkiga stövlar
Foto: Claire Guillon/TT

En riktigt trendig stövel i år är den rynkiga, skrynkliga och voluminösa varianten. Tänk dig att dina vanliga stövlar och dina benvärmare från 80-talat träffats, förälskat sig i varandra och skaffat barn. Ungefär så vill vi ha våra avslappnade oversize-boots i höst! Naturligtvis kan du välja att haka på trenden litegrann med ett par lite slappare boots, eller gå all in och maxa stilen.

Lårhöga stövlar

Overknee-stövlar
Foto: Claire Guillon/TT

Kanske minns du tillbaka till 2010-talets hajpade overknee-stövlar från Stuart Weitzman? De lårhöga stövlarna är definitivt tillbaka i höst.

– Alberta Ferretti, Bottega Veneta och Elie Saab var några av många modehus som visade vägen för en säsong i lårhöga boots, säger Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm.

Foldover-stövlar och damasker

foldover boots
Foto: Claire Guillon/TT

Foldover-bootsen har varit på tapeten ett tag nu. Förra säsongen var de många stilförebilders favoritskor, och i höst är de ännu mer i ropet. Nu ser vi flera exempel på trenden, allt från smarta diy-lösningar till damasker över vanliga stövlarna.

Mest läst