Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Trendspaning: I vår är det sneakers som gäller!

14 mar, 2018 
AvIda Gustafsson
Glöm "man måste lida pin för att vara fin": Nu vill vi ha bekväma skor.
Annons

Efter åratal av höga klackar och smala tår verkar det som att amerikanska kvinnor fått nog av ömma fötter och skoskav. För enligt en undersökning är det platta skor som är den mest populära skomodellen i USA just nu. Vilket också bevisas av försäljningssiffrorna, rapporterar CBS News, högklackade skor har tappat 12 procent av försäljningen på den amerikanska marknaden samtidigt som försäljningen av damsneakers har ökat med 37 procent.

Silvriga sneakers från Isabel Marant, läs mer och köp här!

Snaekertrenden är tydlig även här i Sverige, anledningen är enkel:

Annons

– Glöm att man måste lida pin för att vara fin – och satsa istället på stilsäkra köp du verkligen trivs i och kan gå minst en hel dag på kontoret i, säger Feminas modechef Sarah Thörnquist, som själv sällan bär något annat än just sneakers.

Sneaker från & Other Stories, läs mer och köp här.

Talestättet ”fashion before function” är verkligen inget man ska hänga upp sig på.

– Det är precis lika mycket, kanske till och med mer, fashion att välja bekväma plagg och accessoarer. Det känns snarare omodernt att gå runt i saker som inte är sköna eller som inte sitter som en smäck.

Annons
Rosa sneaker i mocka från Vagabond, läs mer och köp här.

Att klä sig bekvämt är extra viktigt när det när det kommer till skor.

– Obekväma skor och onda fötter sabbar ofta humöret och således också din utstrålning och då spelar det ju knappast någon roll hur snygga skor du valt!

Sneakertrenden är här för att stanna, vilket syns i handeln, nästan alla stora modevarumärken har sneakers för både dam och herr i sina sortiment.

 

Annons