Fem skönhetstrender vi helst glömmer
Slå på ljud

1920-talet

På 1920-talet var det vanligt att ha ett litet nattlinne, en så kallad ”step in cerise” under kläderna, som ofta var dekorerade med silke eller rosetter.

1930-talet

På 1930-talet hade kvinnor underkläder i form av tajtare shorts med väldigt hög midja. De tunna tygerna var inte sällan utsmyckade med spets.

1940-talet

På 40-talet blev underbyxorna allt kortare, och kvinnor började ha på sig briefs. Under andra världskriget hände det att man använde silke från fallskärmarna för att sy trosor.

1950-talet

När 50-talet kom var det riktigt kvinnliga figurer som stod på agendan, och man började använda sig av gördlar för att få en timglasfigur. De hade ofta små knäppningar på sig, som man kunde fästa i sina nylonstrumpor.

1960-talet

På 1960-talet slog nylon stort som material, och olika mönstrade stretchtyger gjordes tills olika typer av trosmodeller, som var mer eller mindre avslöjande, och hade både hög och låg midja.

1970-talet

På 70-talet blev string en grej. 1974 designade designern Rudi Gernreich den första stringbaddräkten som satte modet.

1980-talet

Jane Fonda tog makten över underklädesmodet på 1980-talet – hennes välkända träningsvideos gjorde att det blev inne med högt skurna trosor. Aerobicsmodet och sångerskan Cher gjorde det också inne med hög midja och G-string.

1990-talet

På 90-talet blev det inne med märkesunderkläder – och märkena skulle synas ordentligt på resåren. De höga skärningarna höll också i sig under 90-talet.

2000-talet

I början av 2000-talet skulle man ha låga jeans, och en färgglad stringtrosa fick gärna sticka upp ovanför den låga kanten. Man lekte också mycket med färg och mönster. Samtidigt började fler använda Spanx, för att få figuren de ville ha i kläder.

2010-talet

På 10-talet gick försäljningen av stringtrosor ner, och många började föredra trosor i hispter eller briefsmodell igen – om än i mindre modell än tidigare årtionden.

Källa: Glamour.

Mest läst