Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

6 smarta underklädesknep på sommaren

11 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografMaria Markevich
Glad kvinna med blommor och hatt.
När det är varmt ute har vi andra sorters kläder på än resten av året – men du kan behöva tänka om med dina underkläder också.
Här är sex saker att tänka på när det gäller dina trosor och intima plagg på sommaren, för att vara så bekväm som möjligt!
Annons
Fem favoriter från Femina – underklädesspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – underklädesspecial

Cykelbyxor för att slippa skav

De flesta som burit klänning eller kjol på varma sommardagar känner till problemet – när det blir varmt börjar låren skava och det gör ont. Det här kommer du lätt undan med ett par tunna cykelbyxor under plagget. Välj ett par i silkigt underklädesmaterial om du vill vara så sval som möjligt.

Skippa underkläderna om du vill

För de flesta är det självklart att använda trosor oavsett plagg – men har du exempelvis en lång kjol eller klänning behöver du faktiskt inte ha underkläder om du inte vill. Det kan vara luftigt att låta bli!

Annons

Byt två gånger om dagen

Om du däremot bär tajta jeans eller byxor över dina underkläder är det viktigt att byta trosor oftare än vanligt. När det är varmt och man blir svettig är risken större för svampinfektioner. Undvik att bära fuktiga underkläder genom att byta ofta.

Glad kvinna på stranden.

Bekväma hipsters under lösa klänningar

När man bär tajta klänningar vill de flesta inte att troskanten ska synas, och väljer sömlösa trosor eller string – men när man bär luftiga klänningar behöver man inte tänka på det sättet. Välj ett par bekväma hipstertrosor i bomull under dina luftiga klänningar i stället! Om kjolen råkar blåsa upp visar du dessutom mindre hud.

Annons

Boxers till dina byxor

Ett annat sätt att slippa troskant är att gå och åt helt andra hållet och ha på dig boxertrosor som går ner en bit på benet. Vill du vara säker på att de inte syns igenom så välj ett par sömlösa.

Välj ljusa trosor på sommaren

Är det varmt ute kan det finnas en poäng att ha ljusa underkläder på sig. Inte bara för att de inte syns igenom ljusa plagg lika enkelt som svarta trosor, men också för att de inte drar till sig värme lika lätt som svart tyg gör. Du kan helt enkelt hålla de nedre regionerna lite svalare med ljusa trosor.

Annons