Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Uppdatera garderoben med kändisarnas garderobsfynd!

03 maj, 2017 
AvIda Gustafsson
Myrorna har startat en bloppisauktion på Tradera där kändisarna skänkt sina garderobsfynd. Vad sägs om att köpa en härlig 80-talskavaj som tidigare tillhört Kitty Jutbring eller en rosa päls från modebloggaren Hanna Stefansson?
Annons

I Sverige slänger vi 197 ton hemtextil varje dag, och för att dels ge gamla kläder ett nytt liv, men även för att bidra till behövande har Myrorna tillsammans med Tradera startat en bloppis.

Bloppis, ordet som är sammanslaget av bloggare och loppis, används ofta för att beskriva försäljning av prylar och kläder på nätet.

En rad kända namn har öppnat sina garderober och hittat roliga och fina fynd som de nu auktionerar ut på Tradera tillsammans med Myrorna.

Pengarna från bloppisen kommer att gå till människor som har det svårt runt om i landet, det kan röra sig om härbärgen, skyddade boenden för kvinnor, matkassar med mera.

I bloppisen säljs välanvända plagg, plagg som varit med om något stort samt exklusiva kreationer.

Här är de plagg samt kändisarna som bidragit med kläder till auktionen:

Svarta spetstoppen som författaren och bloggaren Sandra Beijer burit under en nyårsfest.

Annons

En lång galaklänning i svart och guld, som artisten Joy bar på releasegalan för boken Black Vogue. Hon skänker även en blå klänning från samarbetet mellan H&M och Versace.

Annons

Ljusrosa lammpäls från danska Ravn som skänks av skribenten och modebloggaren på elle.se, Hanna Stefansson.

En aprikosfärgad couture aftonklänning med släp som är designad av Åsa Örterström skänks av Damernas Världs chefredaktör, Martina Bonnier. Klänningen är särskilt uppsydd inför fotograferingen av Martina Bonniers bok Obsession, ett signerat exemplar av boken följer med klänningen.

Annons

En randig t-shirt från Maison Kitsuné som enligt egen utsago var det enda som Fredrik Wikingsson bar under hela 2014. Den som vill ha bildbevis kan kika in hans instagram, där finns tröjan med på bild.

En linnekostym som skänks av Filip Hammar. Kostymen bars när Filip&Fredrik podcast slog publikrekord, med 16 592 personer i Globen i juni 2014.

Utöver det finns det även ett par Levi’s 501 och en 90-talsjacka som artisten Joy bar i Myrornas filmer för Myrorna-kampanjen Rehaul tidigare i vår.

Från och med den 4 maj till och med den 14 maj kan du buda på kläderna här.

Annons