Svenskarna som fått en Golden Globe
0:45

Efter reklamen: Svenskarna som fått en Golden Globe

(0:45)

Slå på ljud

Julia Roberts – 1991

Julia Roberts tog emot pris i en coolt androgyn smokingklänning med kritstrecksränder.

DOUGLAS C. PIZAC

Angelina Jolie – 1999

Stjärnan Angelina Jolie glänste starkast på röda mattan 1999 när hon dök upp i en kristalltäckt klänning signerad Versace på 90-talets sista Golden globe-gala.

REX

Så har supermodellerna förändrats genom tiderna

Jennifer Aniston – 2004

Att våga vintage på röda mattan brukar belöna sig, och så även här. När Jennifer Aniston kom klädd i en vacker svart vintageklänning med imponerande urringning från Valentino 2004 tog hon fokus från alla andra gäster.

MARK J. TERRILL

Jennifer Lopez – 2009

Går det att bli glammigare än J Lo? Det är tveksamt. Draperad i gyllene sammet, med fokus på hennes former och en vågad urringning hamnade artisten och skådespelaren i galans rampljus.

Chris Ashford

Lupita Nyong'o – 2014

Skådespelaren Lupita Nyong'o är inte rädd för färg på röda mattan, vilket har resulterat i många hyllade outfits genom åren. 2014 valde hon en knallröd stass med cape, som var riktigt imponerande.

Stewart Cook/REX

Jennifer Lawrence – 2016

Jennifer Lawrence passar också bra i klarrött, det visade hon 2016 med den här klänningen från Dior.

Chris Ashford

Så ska din väska se ut i vår – här är nya trenderna

Viola Davis – 2017

Som en av Hollywoods mest hyllade skådespelare imponerar Viola Davis inte bara på vita duken, utan också på röda mattan. 2017 valde hon en gul paljettklänning från Michael Kors som inte vem som helst hade burit upp, men som är vrålsnygg på Viola!

REX

Lady Gaga – 2019

När Lady Gaga prisades för A star is born stal hennes imponerande klänning showen helt – den blåsippeblå bakelsen med släp från Valentino är en av de mest minnesvärda klänningarna från galans historia.

Jordan Strauss / INVISION / TT

Anya Taylor-Joy – 2021

2021 blev det på grund av pandemin ingen röd matta i vanlig bemärkelse, men det hindrade inte stjärnorna att klä upp sig hemmavid och lägga upp bilder på Instagram. Vackrast var Queen's gambit-skådespelaren Anya Taylor-Joy i sin specialgjorda Diorklänning i grönt.

Källa: WWD.

Mest läst