Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Vårens 10 nyckeltrender – så bär du dem

26 mar, 2020 
AvJenny Fredriksson
Säsongens vackraste och mest bärbara trender stavas mjuka pasteller, vackra klänningar och sköna mönster. Inspireras av lösa silhuetter och poppiga blommor för att få en energikick i garderoben. Femina guidar dej till våren 2020:s härligaste trender och hur du stylar dem.
Annons

Något för varje person och stil – så kan vi summera de hetaste trenderna inför våren 2020 Vi går mot en härlig säsong där prunkande mönster, uppdaterade klassiker och starka färger sticker ut.

Här summerar Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson vårsäsongens starkaste modebudskap med hjälp en av Sveriges bästa modefotograf Carl Bengtsson och toppmodellen Vicky Andrén.

1. VIT ROMANTIK

vit klänning
Klänning i polyester/bomull/nylon/rayon, XS–XL, 3 999 kr, By Malina. Sandaler i strå/skinnimitation,stl 36–41, 349 kr, Din sko. Halsband i guldpläterad mässing och kristall,950 kr, Cornelia Webb. Stråväska i palmblad/läder, 999 kr, Farrow. Örhängen i guldpläterat silver, 1 095 kr, C by C. Ring i silver och kristall,1 050 kr, Cornelia Webb.

En lös och ledig vit klänning är säsongens mest relevanta och lättburna plagg. Lika fin till sneakers som till sandaler.

Annons

För en modern och krispig look – satsa på olika toner av vitt. Testa midi- eller maxilängd och matcha med sneakers och bruna eller svarta accenter för en modern look. Dessutom finns det en uppsjö av vackra romantiska kreationer i mjuk spets och vacker broderi anglaise i bomull. Det är väldigt snyggt att matcha en vitt klänning med ett par snygga mockaboots, gärna i westernmodell. Dessutom är vitt är en ålderslös trend – och funkar inte bara för studenter och blivande brudar.

2. MJUKT SKRÄDDERI

Kostym
Kavaj i polyester/viskos/elastan, stl 34–44, 3 999 kr, Baum und Pferdgarten. Kostymbyxor i polyester/viskos/elastan,stl 34–44, 2 299 kr, Baum und Pferdgarten. Sandaler i läder,stl 35–40, 2 300 kr, ATP Atelier. T-shirt i bomull, stl 34–42, 599 kr, Viktoria Chan. Scarf i återvunnet siden, 1 600 kr, Mehrotra. Örhängen i guldpläterat silver med olika stenar, 2 600 kr, Sophie by Sophie. Väska i syntetläder, 799 kr, Beck Söndergaard.

Det skräddade modet har fått en underbar mjuk makeover i vårens modebild. Siluetten är lösare och färgpaletten mjuk. En soft sommarkostym är ett perfekt inköp för att hålla stilnivån hög men ändå kännas avslappnad och kvinnlig. Ett sätt att få en kostym kännas mindre ”uppklädd” är att matcha med en t-shirt och en fin scarf istället för en skjorta.

Annons

3. NEON TILL VARDAGS

Neon till jeans
Jeans i bomull, stl 34–44, 399 kr, Lindex. Stickad bomullströja, XS–XL, 999 kr, Scotch & Soda. Kappa i ull/polyamid, stl 32–46, 2 400 kr, Ivy & Oak. Sneakers i återvunnen polyester/skinn, stl 36–41, 1 295 kr, Veja. Väska i syntetläder, 499 kr, Don Donna. Ring i silver, 5 350 kr, Ole Lynggaard. Två ringar i metall, 79 kr, Glitter. Armband i silverpläterad mässing och kristall, 2 100 kr, Cornelia Webb. Örhängen i silverpläterad mässing, 1 200 kr, Charlotte Bonde.

Vi har inte sett så mycket neon i modet sen det ljuva 1980-talet! Alla toner av den härligt illiga kolören är på tapeten. Ifall du tycker den här trenden är svår att bära upp, satsa på knalliga accessoarer som väskor och sandaler. Eller varför inte  prova ett poppigt neon-nagelack i sommar? Så fint till sandaler!

4. PASTELLPOWER

Rosa trenchcoat
Jeans i bomull/elastan, stl 34–44,599 kr, Wera. Kappa i polyester/elastan, S–XL, 799 kr, Kappahl. Sandaletter i läder, stl 36–41, 2 400 kr, Jennie Ellen. Blus i bomull, stl 34–42, 499 kr, H&M Conscious. Läderväska, 4 400 kr kr, Jérôme Dreyfuss. Ring i silver, 5 150 kr, Ole Lynggaard. Pärlörhängen i guldpläterat silver med barockpärlor, 1 590 kr, Sophie by Sophie. Bukett med vårblomster från Ålstens blommor.

Rosa, mint, aprikos och babyblått –  alla typer av ljuva pastelltoner finns i denna starka färgtrend. Och så snyggt att matcha till den andra stora färgtrenden som regerar i vår: alla beige- och sandiga toner! Ifall du investerar i pastellfärgade plagg så är det också en perfekt nyans till nästa höst/vinter säsong- och så fräscht till en vinterblek hy! Skräddade plagg, alla typer av överdelar och klänningar blir också dunderfina i denna mjuka färgskala.

Annons

5. DRESSAD DENIM

jeanskjol och blazer
Jeanskjol i bomull, XS–XL, 399 kr, H&M. Linne i siden, XS–L, 2 100 kr, Zadig & Voltaire. Blus i polyamid,stl 32–44, 2 199 kr, By Malene Birger. Boots i mocka, 4 695 kr, Jérôme Dreyfuss. Väska i läder, 7 690 kr, Mulberry. Kavaji bomull, XS–L, 4 300 kr, Zadig & Voltaire. Halsband i guldpläterat silver och en sötvattenpärla, 1 250 kr, Lugot. Örhängen i metall,99 kr, Glitter.

Denim är stort i vår och trendigast är de klassiskt blåa jeansplaggen. Säsongens jeans är antingen korta – perfekt för att visa skorna på bästa sätt – eller ultralånga i bootcutmodell.  Ifall du inte är det största denimfantasten, så finns det gott om andra, mer lättburna jeansplagg som verkligen har ett moment som den snygga jeanskjolen. Styla gärna med en skräddad kavaj som sitter som en smäck till vårens jeans.

6. BLOMMIGT OCH STICKAT

Klänning i återvunnen polyester, XS–XL, 4 699 kr, By Timo. Cardigan i bomull/polyamid, stl 32–44, 3 499 kr, By Malene Birger. Halsband i silver/guld och opal/diamant, 9 800 kr, Ole Lyyngaard. Halsband i silver, 850 kr, Cornelia Webb. Örhängen i silver och stenar, 2 350 kr, Ole Lynggaard. Korgväska med återvunnet siden, 1 200 kr, Mehrotra. Boots i mocka, 4 695 kr, Jérôme Dreyfuss.

Vårens stilikon är trädgårdsmästaren och inspirationen hämtas från den blomstrande trädgården och massiva blomstrande lavendelfält. Maxa looken med blommor, stora stråhattar och gummistövlar. Den blommiga klänningen är den stora stjärnan i den här trenden. Här vill vi gärna slå ett slag för att kombinera den blommiga klänningen med en härlig storkoftan som är ett sånt härligt plagg som funkar både som ett inne-och ett ytterplagg.

Annons

7. SANDTONER OCH LÄDER

Skjorta och byxa
Skjorta i läder, XS–XL, 2 499 kr, H&M. Sidenbyxor, XS–L, 2 599 kr, Rabens Saloner. Trenchcoat i viskos/polyester, XS–L, 1 799 kr, Second Female. T-shirt i merinoull/tencel, S–XL, 399 kr, Pierre Robert. Scarf i siden, 1 299 kr, Stenström. Stråväska i palmblad/läder, 999 kr, Farrow. Örhängen i akryl/metall, 99 kr, Glitter. Mockatofflor,stl 35–46, 1 150 kr, Birkenstock.

Den sandfärgade skalan hetare än någonsin! Det är beige, beige och mer beige, både på trendkänsliga fashionistor, modehusens kollektioner och i de stora kedjorna och butikernas vårutbud. Sandiga toner har verkligen gått och blivit modevärldens nya svarta! Dessutom är trenchcoaten vårens trendigaste nyckelplagg och en riktig garderobsklassiker. Satsa gärna på en kappa i bra kvalitet – det är en riktigt bra investering inför framtiden.

Annons

8. GRAFISK MINIMALISM

svart och vitt
Tröja i viskos/polyester/nylon, S–L, 499 kr, Wera. Byxor i siden, stl 30–44, 2 395 kr, Polo Ralph Lauren. Halsband i guldpläterad mässing med sötvattenspärla, 2 600 kr, Sophie by Sophie. Svart väska med knutar i syntetläder, 399 kr, Carin Wester. Tofflor i ull/mocka, stl 35–46, 1 450 kr, Birkenstock.

Grafisk mönstermatchning och enkla, minimalistiska plagg är tidlösa klassiker som är superaktuella vårsäsongen 2020. Det är också en perfekt säsongslös trend som funkar både på sommaren och är precis lika snygg på vinterhalvåret.

9. PRUNKADE TROPIK

Mönstrad byxdress i polyester/elastan, XS–XL, 2 350 kr, Ilse Jacobsen. Tofflor i lammull/mocka, stl 35–46, 1 450 kr, Birkenstock. Örhängen i återvunnet silver, 1 550 kr, Lugot. Stråväska i palmblad/läder, 999 kr, Farrow.

Prunkande djungelmönster, stora monsterablad och söta djurtryck är ett exotiskt inslag i vår. Uppdatera kostymen eller kappan med tropiskt mönster och matcha med skräddade plagg för den rätta balansen

Annons

10. BOHEMLYX

klänning och kimono
Klänning i viskos, XS–L, 3 199 kr, Rabens Saloner. Kimono i viskos, XS–L, 2 219 kr, Rabens Saloner. Örhängen i guldpläterad mässing och kristall, 950 kr, Cornelia Webb. Halsband i silver/guld och opal/diamant, 9 800 kr, Ole Lyyngaard. Halsband i silver, 6 800 kr, Ole Lynggaard. Halsband i guldpläterat silver med citriner och kristaller, 950 kr, Cornelia Webb. Silverring med mixade stenar, 18 400 kr, Ole Lynggaard. Bukett med vårblomster från Ålstens blommor.

En skön bohoklänning är en riktig garderobsklassiker som aldrig åldras. Mönsterinspirationen och paletten kommer från Marocko, Indien och Asien. Välj plagg i mörka eller pastelltoner för en uppdaterad look. Satsa på massor av silversmycken för ett fräscht uttryck.

Foto Carl Bengtsson/Skarp agent
Modell Vicky Andrén/Mikas
Fotoassistent Jakob Sandell
Stylistassistent Lina Malmberg
Hår&makeup Therese Svenbo/Agent Bauer

Annons