Artikeln innehåller reklamlänkar
Victoria på sin guddotter Ingrid Alexandras konfirmation

Den norska prinsessan Ingrid Alexandra, som en dag kommer ärva tronen efter sin pappa Haakon, har ett namnkunnigt gäng gudföräldrar. Förutom Victoria är Ingrid Alexandras farfar kung Harald, faster Märtha Louise, mormor Marit Tjessem, kronprins Frederik av Danmark och kung Felipe av Spanien.

Konfirmationen ägde rum i Slottskapellet i Oslo som ligger i det kungliga slottet. Konfirmanden Ingrid Alexandra och flera av de norska gästerna bar vackra traditionella högtidsdräkter, eller bunad som det heter på norska. Victoria bar en ny syrenlila klänning i ett trendigt plisserat material.

Victoria tänder ett ljus framme vid altaret

Klänningen kommer från svenska designern Jennifer Blom, som har kommit att bli en liten favorit hos Victoria. Jennifer Bloms klänningar i skirt material och plisseringar har vi sett på Victoria vid flera tidigare tillfällen, i våras under statsbesöket i Vietnam bar hon en liknande klänning, om än i en annan färg och med kortare ärm.

Victoria och Daniel under statsbesöket i Vietnam

Och det var ju också Jennifer Blom som stod bakom Victorias Nobelklänning 2017, ett klänningsval som hyllats av internationella modemagasinet Harpers Bazaar. 

Victoria i Konserthuset på Nobel 2017

Victoria i Jennifer Blom under Nobel 2017.

Victoria tillsammans med Mette Marits mamma Marit Tjessem.

Victoria tillsammans med Marit Tjessem, Mette Marits mamma och konfirmanden Ingrid Alexandras mormor, på väg till lunchen efter konfirmationsgudstjänsten.

Den nya klänningen från Jennifer Blom har en omlottskärning och lång puffig ärm och en härlig vidd i kjolen. Victoria matchade klänningen med en blommig hårbonad i matchande färg från svenska fotografen och hårstylisten Örjan Jakobsson, skriver kungliga modebloggen The Royals and I. 

Victoria i slottskapellet i Oslo

Victoria tillsammans med en del av Ingrid Alexandras faddrar, Marit Tjessem, kronprins Frederik och kung Felipe.

Här är en bild på samma sorts huvudbonad, men i en annan färg:

 

Skorna var enligt samma blogg ett par nudefärgade lackpumps från Gianvito Rossi (länk till Apprl).

Sko från Gianvito Rossi

Den matchande väskan i lackat nudefärgat läder kommer, enligt The Royals and I, från det tyska märket Abro. Väskan är sedan länge slutsåld i just den bruna nyansen, men den finns fortfarande att köpa i andra färger.

FOTO: TT

Läs även:

Fina budskapet bakom Victorias klänning på galan

Victorias snygga sensommarstil — här kan du köpa outfiten!