Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Victoria satsade på svenskt mode – här kan du köpa klänningen!

14 nov, 2018 
AvIda Gustafsson
Delar ur kungafamiljen tog emot den italienska presidenten på Slottet i veckan. Då tog Victoria tillfället i akt att visa upp svenskt mode – här är allt om den skimrande duvblå klänningen.
Annons

Sergio och hans dotter Laura Mattarella inledde sitt tre dagar långa Sverigebesök med en välkomstceremoni med kungafamiljen på Slottet. Presidenten Sergio är sedan ett par år tillbaka änkeman och rollen som Italiens första dam har därför tagits över av hans äldsta dotter Laura.

Den italienske presidenten bar en svart kostym och matchade sin dotter som bar en mörkröd sammetsklänning. Kungen bar det som kallas för stor amiralsuniform med storkorset av Italienska republikens förtjänstorder. Carl Philip som är major i marinen bar det som kallas för daglig dräkt, med Serafimerorden, prins Daniel bar en dubbelknäppt elegant marinblå kostym och matchade med blå slips.

Italiens presidentpar Sergio och Laura Mattarela togs emot av kungafamiljen på Slottet

Det såg nästan ut som att Silvia, Victoria och Sofia på förhand kommit överens om att matcha varandra med olika nyanser av silver och blått.

Annons

Victoria passade på att visa upp svenskt mode, den grå och silverskimrande klänningen som hon bar kommer från svenska ANNONS By Malina. Modellen heter ANNONS Ginger Dress, men det verkar som att Victoria har en något längre variant än den som finns att köpa på By Malinas hemsida, skriver Svensk Damtidning.

Blågrå skimrande klänning som slutar ovanför knät från By Malina
Daniel och Victoria står tillsammans
Annons

Sofia bar en enfärgad blå klänning med kort ärm från Hugo Boss i modellen Darera, skriver kungliga modebloggen New Myroyals. I håret bar hon ett mörkblått sidenband.

Blå figursydd klänning med kort ärm från Hugo Boss
Annons

Varifrån drottningens silverfärgade dräkt kommer ifrån är däremot inte känt. På kvällen följde en galamiddag i Karl XI:s galleri på Slottet med den italienska delegationen, representanter från det officiella Sverige, svenskar med anknytning till Italien med flera.

Läs även:

 

Annons