Kungafamiljen på Nobelprisutdelningen 2018

Kungafamiljen på Nobelprisutdelningen 2018

Victoria brukar alltid bära något nytt till Nobel. Men i år satsade hon på återbruk, årets vackra klänning i rosa, grått och grönt utan axelband med stor rosett i midjan bars först av drottning Silvia vid Nobelfesten 1995. Så här såg det ut när Silvia bar den:

Och nu har alltså Victoria hittat den i de kungliga garderoberna och valt denna vackra klänning som återigen får gå på festernas fest. Underbart initiativ och helt rätt i tiden, nyligen utsågs ju det återvunna plagget som årets julklapp. 

Victoria i Nina Ricci på Nobel 2018

Den vackra klänningen i sidentaft kommer från det franska modehuset Nina Ricci och pryds av enorm blomrosett i ryggen.

Kungafamiljen på Nobelprisutdelningen 2018

Tiaran som Victoria bär i vid årets Nobelfest är Sibyllas diadem, som brukar användas av även Madeleine och Silvia.

I år satsade Silvia på en smaragdgrön aftonklänning från det tyska märket Georg et Arend med lång ärm och båtringning, med kjol i siden och en överdel i spets.

Drottning Silvia i grön klänning Nobel 2018

Smaragderna runt halsen matchar fint med klänningen och i håret bär Silvia drottning Sofias diadem.

Silvia i smaragder och smaragdgrönt på Nobel 2018

Prinsessan Sofia, som under prisutdelningen satt med Carl Philip på främre raden, valde i år en figursmickrande klarröd klänning med långa vida ärmar. Enligt Svensk Damtidning har Sofia designat den själv i samarbete med svenska märket Zetterberg Couture. Klänningen är sydd i två lager det första är av siden och crepe georgette och det undre lagret består av viskosjersey. Runt halsen har hon ett så kallat chokerhalsband med vita pärlor. I håret sitter hennes privata diadem som hon fick när hon gifte sig med Carl-Philip. ”Topparna” på diademet är utbytbara och denna kväll har hon bytt de ursprungliga smaragderna mot vita pärlor.

Prinsessan Sofia på Nobelprisutdelningen 2018

Prinsessan Christina, fru Magnusson, närvarade på årets Nobelfestligheter. Hon bar en vinröd klänning i ett matt sidentyg med en tillhörande jacka i rödlila sidenbrokad med orange detaljer. Tiaran hon bar i håret är det så kallade Karl-Johan-diademet. Här är hon med Nobelpristagaren Tasuku Honjo, som fick Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Prinsessan Christina, fru Magnusson

FOTO: TT

Läs även:

Detta äter gästerna – spana in årets Nobelmeny

Gästernas klänningar Nobel 2018 – se bilderna

Budskapet bakom Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning

Så ska fler kvinnor bli nominerade till Nobelpriset: ”Värt att pröva”

De vackraste kungliga Nobelklänningarna genom åren

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: