Måndagskvällen blev en späckad, och festlig, historia för kronprinsessan Victoria.

Läs även Kronprinsessan Victorias snygga powerstil – väljer svenskt mode igen!

Kvällen inleddes med att Victoria delade ut Astrid Lindgren Memorial Award till illustratören och bilderboksförfattaren Wolf Erlbruch vid en ceremoni på Stockholms Konserthus. Därefter åkte hon raskt vidare till Skeppsholmen, några stenkast därifrån. På schemat stod en middag i Eric Ericsson-hallen, en lokal som betyder mycket för kronprinsessan. Det var nämligen här som hon, och Daniel, för sju år sedan ställde till med festmiddag kvällen före det kungliga bröllopet i juni 2010.

Anledningen till att det i går hölls middag i den pampiga lokalen var att det danska kronprinsparet, Frederik och Mary, var på plats i Stockholm för ett officiellt besök.

I vanlig ordning riktades många av blickarna under kvällen mot kronprinsessans kläder. Victoria bar en helt ny outfit, och som så ofta annars satsade hon på svensk design.

Läs även Victorias stil hyllas av modetidningen Vogue

Kronprinsessan bar en plisserad kjol och blus av siden från svenska designern Jennifer Blom. Plaggen är exklusivt skapade för kronprinsessan i mönstret Swan Island, ett mönster som även visades under Fashion Week i Stockholm där Jennifer Blom presenterade sin vårkollektion för våren 2017.

Jennifer Blom tog examen från Beckmans Designhögskola 2007 och lanserade sitt eget varumärke 2012. Hennes design utmärks av vackra handgjorda klänningar med fokus på detaljer, kvalitet och hantverk. Mönstret på klänningen som Kronprinsessan bar är inspirerat av svanens graciösa rörelser.

Foto IBL

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: