Artikeln innehåller reklamlänkar

Partysäsongen är snart här! En strumpbyxa med en kul detalj kan förhöja looken. Denna säsong är det glitter, grafiska mönster och nätstrumpbyxor som är det som gäller och de är som ett partyplagg i sig självt.

Oavsett om du väljer en färgglad eller en mer diskret mönstrad strumpbyxa med ett är det ett enkelt sätt att uppdatera en outfit.

Men när det kommer till strumpbyxor så är vi nog alla upplevt det eviga gisslet med strumpbyxor som maskar sig. För att undvika det på det allra enklaste sättet är att inte stressa när man tar på sig tunna strumpbyxor. Det andra knepet är att ha på sig ett par tunna bomullsvantar för att undvika risken att strumpan rispas med naglarna eller att de fastnar i eventuella ringar och smycken. Och för att förlänga livslängden på strumpbyxan och undvika slitage på hälar och tår — bär alltid en extra strumpa i skon (så länge du inte har skor med öppen tå förstås).

Här är säsongens finaste strumpbyxor.

Låt benen glittra på festen. Dessa skimrande tights lyfter din festlook i vinter, från Mrs Hoisery.

Röda strumpbyxor med ormmönster. Styla dem med en enfärgad klänning eller kjol och låt benen poppa i looken. Från Ganni i samarbete med Swedish Stockings. (länk till butik)

Subtilt prickiga svarta strumpbyxor med en lätt formande effekt över stuss och midja. Från Calzedonia.

Dessa svarta fiskbensmönstrade strumpbyxorna lyfter din look, från Lindex. (länk till butik)

Nätstrumpbyxan är tillbaka, denna är kombinerad nätstrumpa och vanlig strumpbyxa — perfekt om man inte bara vill köra nätstrumpan. Från H&M. (länk till butik)

Svarta tights med silkig effekt i tjockt stickad polyamid/elastan-blandning, perfekt att ha i vinter när det är kallt ute. Från Wolford. (länk till butik)

Rosmönstrad svart strumpbyxa med hög midja blir en vacker detalj till din outfit, från Falke. (länk till Wakakuu)

Grafiskt mönstrade strumpbyxor är helrätt i höst, från Calzedonia.

Läs även: 
Höstens finaste kjolar — 10 snygga shoppingtips

Snyggaste klänningarna i butik under 500 kronor!

Victorias finaste höstklänningar – 9 favoriter i butik just nu!

Röda klänningar till julen 2019 – här är favoriterna

Mest läst