Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Weekday lanserar nya badkläder – gjorda av återvunnet material

20 apr, 2017 
AvNanna von Knorring
Modekedjan Weekdays nya badklädskollektion är märkets första som gjorts i återvunnet material. Det är återvunnen polyamid och polyester som har använts i produktionen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Polyester- och polyamidavfall kommer främst från PET-flaskor respektive från blandade avfallsprodukter som gamla fiskenät och mattor. I stället för att massorna ska sluta som avfall tas de till vara och återanvänds, vilket i sin tur är en process som använder betydligt mindre energi än det krävs vid klädproduktion av nya material.

Annons

– Det känns väldigt bra att ha möjligheten att ge våra kunder en kollektion som både ser bra ut och är skapad med så lite miljöpåverkan som möjligt, säger Louise Lasson, Creative Director på Weekday i ett pressmeddelande.

De minimalistiska badkläderna har sportiga detaljer i form av band, fin-ribbat material och höga halsringar. Badkläderna är perfekta för att mixa och matcha och modellerna kommer i flera olika färger och mönster. Kollektionen för kvinnor innehåller både baddräkter, bikinis och simtoppar.

Kollektionen lanseras lagom till sommaren i mitten av maj.

Tjuvkika på badkläderna här!

Annons

Amy Schumer tjockhånas efter baddräktsomslaget – hennes svar är klockrent!

Annons